Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'den H.. Canat'a vefa

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'den H.. Canat'a vefa

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 2004 yılında vefat eden merhum şair, yazar ve tiyatrocu Hasan Nail Canat'ın adını yaşatmak amacıyla kurulan www.hasannailcanat.com sitesindeki Şeref Defteri'ne merhum Canat ile ilgili duygu ve düşüncelerini yazdı.

Tiyatro sevdalısı, Kayserili dostum Hasan Nail Canat

 

 

Abdullah Gül

Değerli dostum ve hemşerim Hasan Nail Canat ile muhabbetimiz lise yıllarından başlar. Canat, gündüzleri Kayseri Hava İkmal Ana Tamir Fabrikası’nda çalışır, geceleri ise Mustafa Miyasoğlu ve diğer dostlarla birlikte okula devam ederdi. Kendisi daha o yıllarda bir tiyatro ve edebiyat sevdalısı idi ve hep birlikte Büyük Doğu Fikir Kulübü’nde bir araya gelirdik.

 

İlerleyen yıllarda bu ilgisi bir tutkuya dönüştü ve kendisini tiyatroya ve edebiyata adadı. Bir tiyatro sevdalısı olarak tüm Anadolu’yu dolaşmaya başladı. Benim üniversite için İstanbul’a geldiğim yıllarda Hasan Nail Canat da ilk şiir kitabını çıkarmış, hemen ardından da çok ses getiren ilk tiyatro oyunu yayınlanmıştı. Bu eserlerle Canat’ın tiyatro ve edebiyat alanındaki yetkinliği artık geniş bir kitlenin takdirini kazanmıştı.

 

Hasan Nail Canat, Kayseri’den, Anadolu’nun kalbinden çıkmış değerli bir sanatçıydı. Ama bir sanatçı olduğu kadar, kaygıları, hassasiyetleri olan bir dava adamıydı. Çok çile çekti. Hayatının pek çok evresinde maddi ve manevi pek çok sıkıntıyı cesaretle göğüsledi.

 

Değerli Hasan Nail Canat maalesef erken ayrıldı aramızdan. Kendisini dualarda anıyorum, Allah’tan rahmet ve mağfiretini esirgememesini diliyorum.

 

İsmi, alanında ilkler arasında anılmaya devam edecektir.

 

Abdullah GÜL

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı

 

Kaynak: http://www.hasannailcanat.com/serefdefteri/abdullah_gul.html 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.