Yasakçı zihniyeten haşemaye yasak

Yasakçı zihniyeten haşemaye yasak

Gaziantepli Akdoğan ailesi Mersin’deki yazlığında haşemalı olduğu gerekçesiyle havuza alınmadı.

FERHAT AÇIL - HABER DURUŞ

Site yönetimi havuza haşemayla girmek isteyen Şelale Akdoğan’a “haşemayla giremezsin” dedi.

Güneydoğu Gazisi olan Abdulkadir Akdoğan, eşini ve çocuklarını tatil yapmaları için Mersin’deki yazlıklarına gönderdi. Ancak site yönetimi, havuza haşemayla girmek isteyen Şelale Akdoğan’a ‘haşemayla giremezsin’ dedi.

Eşinin böyle bir yasağa maruz kalmasını gariplikle karşıladıklarını belirten Abdulkadir Akdoğan; “21. yüzyılda giyimle ve kuşamla insanların dışlanması hangi zihniyetin ve zihniyetlerin ürünüdür” dedi.

KANUNDA YER YOK; HAŞEMAYLA GİREMEZSİN!

Tatil için ailesiyle birlikte Mersin’deki yazlığına giden Güneydoğu gazisi Abdülkadir Akdoğan’nın eşinin haşemayla havuza girmesine izin verilmedi. Site yönetiminin kanunda yer olmadığı gerekçesiyle kendi aralarında aldığı karar sonrası şok olan Akdoğan, “21. yüzyılda giyimle ve kuşamla insanların dışlanması hangi zihniyetin ve zihniyetlerin ürünüdür” dedi.

Temmuz ayında Gaziantep’ten eşi ve çocuklarıyla tatil için Mersin’in Erdemli İlçesi Kargı Pınarı kasabasında bulunan yazlık dairesine giden Abdülkadir Akdoğan, eşi Şelale Akdoğan’ın site yönetimini keyfi kararından dolayı haşemasıyla havuza girilmesine izin verilmedi.

GAZİ EŞİNE BUNU REVA GÖRDÜLER

Türkiye Harp Malüleri Gazi Şehit Dul Ve Yetimleri Derneği Gaziantep Şube Başkanı ve aynı zamanda Gazi olan Abdülkadir Akdoğan eşi ve çocuklarını Mersin’e bıraktıktan sonra işlerinin yoğunluğundan dolayı Gaziantep’e döndü. Gaziantep’e döndükten sonra aldığı telefon karşısında şok oldu. Eşinin dini inançlarından dolayı haşemayla havuza girmesine izin verilmediğini öğrenen Güneydoğu gazisi alınan kararın gerekçesi için site yönetimini aradı.

‘HAŞEMAYA’ YER YOK

Site yetkilileriyle görüşen Akdoğan, “Hanımım kapalı giyimlidir, havuzda kızlarımızı korumak için kendisine havuz giysisi olan haşema aldım. Ancak eşime haşemayla havuza girilmeyeceği söylenmesi üzerine beni aradı. Ben de site yönetimini aradım. Site yönetimi de, sitedekilerin ‘haşemalıların’ havuza alınmaması istemeleri üzerine böyle bir karar aldıklarını söyledi. Ben ve bir bayanın itirazı üzerine site yönetiminde bulunan yetkili kişinin havuz hakkında yetkili olan bir şahsı araması üzerine sorun çözüldü. Fakat bunun üzerine eşim tekrar havuza girmek istemiş ancak havuz görevlisi tarafından havuza alınmamış. Yönetimi tekrar arayarak bu olayın tekrar neden gündeme geldiğini sorduğumda; Site sakinlerinin bir kısmının istemediğini çevredeki sitelerde haşemayla havuza girmenin yasak olduğunu ve kendilerinin de resmiyette ve kanunda yeri olmadığı için kendi aralarında böyle bir karar aldıklarını belirttiler” dedi.

PSİKOLOJİMİZ ALT ÜST OLDU

Yaşadıkları olay karşısında psikolojilerin bozulduğunu belirten Akdoğan, “İslam dininin en güzel şekilde yaşandığı ülkemizde 21. yüzyılda giyimle ve kuşamla insanların dışlanması hangi zihniyetin ve zihniyetlerin ürünüdür sizin ve kamuoyunun takdirlerine bırakıyorum” diye konuştu. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.