Anayasa Mahkemesi Başkanı'nı seçti

Anayasa Mahkemesi Başkanı'nı seçti

Haşim Kılıç yeniden Anayasa Mahkemesi Başkanlığı'na seçildi..

Anayasa Mahkemesi Başkanlığı'na bir kez daha Haşim Kılıç seçildi. 13 oy alan Kılıç 3 yıl daha bu görevi yürütecek. 

Seçim sonrası açıklamalarda bulunan Haşim Kılıç, 'Hukukçu kökenli olmamamdan ötürü ağır eleştiriler aldım. Ama bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da vicdani kanaatlerimle devam edeceğimden hiç kimsenin kuşkusu olmasın' dedi.

ELİMİZDEKİ DAVALARI 5 AYDA BİRİTECEĞİZ

Kılıç, '4 yıllık görevim süresi boyunca yapılan değişimleri ve çalışmaları buradan ifade etmek istemiyorum. 2007'de seçildiğimden itibaren birikmiş dosyalar ve davalar vardı. Büyük bir fedakarlıkla bu görevi yürüttük. Arkadaşlarımız tatile ayrılırken önlerinde tek bir rapor yoktu. Bugün itibariyle mahkememizde sadece 2010 ve 2011 yıllarına ait dosyalar var. Süre veriyorum 5 aylık sürede bu dosyalar da bitirilecektir. Bundan sonra AYM, kendisine verilen yetkiler kapsamında 5 ay içerisinde kararlarını açıklayacaktır.' dedi.

Haşim Kılıç, 'Bireysel başvuru seçeneğiyle, yargının sebep olduğu hak ihlallerinin önüne geçiliyor. Artık AİHM kapısı önünde hak aramak zorunda kalmayacağız.' diye konuştu.

17 OYDAN 13 OYU ALDI

Kılıç’ın 4 yıllık görev süresinin dolması nedeniyle Anayasa Mahkemesi başkanlığı için yeniden seçim yapıldı. Seçim sonucunda Başkan Haşim Kılıç, 17 oydan 13’ünü alarak Anayasa Mahkemesi Başkanlığına yeniden seçildi. Kılıç, ikinci kez seçildiği Anayasa Mahkemesi başkanlığı görevini 13 Mart 2015 tarihinde yaş haddinden emekli olana kadar sürdürecek.

Haşim Kılıç, 13 Mart 1950 tarihinde Kırşehir’in Çiçekdağı ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Yozgat’ta tamamlayan Kılıç, 1968 yılında Eskişehir İktisadi ve Ticari İlimler Akademisine kaydoldu ve 1972 yılında mezun oldu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.