Haşim Kılıç: Biz işimizi yapıyoruz

Haşim Kılıç: Biz işimizi yapıyoruz

Başbakan Erdoğan ve AK Partililer tarafından eleştirilen Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, 'Biz işimizi yapıyoruz' dedi.

Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun (HSYK) yapısında değişiklik öngören kanunda Adalet Bakanı'na tanınan özel yetkileri iptal ettikten sonra AK Parti hükümeti tarafından eleştirilen Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, "Biz işimizi yapıyoruz, Anayasa'nın verdiği yetki çerçevesinde görevimizi yerine getiriyoruz" dedi.

 
"KARARLARIMIZ DAHA İYİ ANLAŞILACAK"
 
Kılıç, Milliyet'e yaptığı değerlendirmede gerekçelerinin yazımı tamamlandığında kararların daha iyi anlaşılacağını vurguladı. Kılıç, HSYK'yla ilgili iptal başvurusunun gündemde olmadığı halde öne alınarak hükme bağlandığı yönündeki eleştirilere ise, "Bu doğru değil. Heyetin gündemi bir hafta önceden hazırlanır ve üyelere gönderilir. Üyeler gündemdeki konular üzerinde çalışmalarını, hazırlıklarını yapar ve sonra heyete girerler. HSYK ile ilgili konunun görüşeleceği de bir hafta önce düzenlenen gündemde yer alıyordu. Heyet üyelerine de gündem gönderilmişti. Anayasa Mahkemesi üyelerinin bilgisindeydi. Önemli olan heyet üyelerinin bilgisi olması" ifadelerini kullandı.
 
"HER KONU SİTEDE OLMAZ"
 
Kılıç, "gündemde yoktu" tartışmasının nereden kaynaklandığı konusuna da "Bu tartışma sanıyorum Anayasa Mahkemesi sitesinde olmayışından kaynaklandı. Kamuoyunun çok ilgisini çeken bazı konuları siteye koymuyoruz. Heyet üyelerinin rahat çalışmalarını sağlamak amacıyla her konuyu siteden duyurmuyoruz. Yoksa, gündemde yer almayan bir konunun görüşülmesi söz konusu değil" sözleriyle açıklık getirdi.
 
CUMHURBAŞKANI ADAYLIĞI
 
Anayasa Mahkemesi Başkanı Kılıç, Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda adının geçmesiyle ilgili de "Ben evden mahkemeye, mahkemeden eve diyebileceğim bir tarzda çalışıyorum. İşimiz zaten çok yoğun. Bu konuda yapılan konuşmalar, analizler tümüyle benim dışımdaki değerlendirmelerdir" dedi.
 
"İÇTÜZÜK YETKİMİZDE"
 
Kılıç, daha önce Yüksek Mahkeme'nin bu karardan kısa süre önce yapılan Anayasa Mahkemesi içtüzüğünde yapılan değişikliğe dikkat çekilmesine de "Anayasa'da, mahkemenin çalışma usullerini belirleyebileceği belirtiliyor. Bunun için de içtüzükte değişiklik yetkisi tanınıyor. Bu yetki doğrultusunda tüzük değişikliği yapıldı. Telafisi güç ya da imkansız zararların doğabileceği durumlarda bakanlıktan savunma alınmadan karar verilmesinin önü açıldı" yanıtını vermişti.
 
BAŞBAKAN, AÇILIŞTA ELEŞTİRMİŞTİ
 
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Avcılar Ambarlı İleri Biyolojik Arıtma Tesisi'nin açılış töreninde konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, son günlerde verdiği kararlar ile gündeme gelen Anayasa Mahkemesi'ni eleştirmişti. Erdoğan "Siyaset yapmak isteyen koltuğundan kalkar, cüppesini çıkarır, gelir siyasi partilerin çatısı altında siyasetini yapar. Ama bazı koltuklarda bazı cüppelerin içinde siyaset yapılmaz" demişti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.