Haşmet Babaoğlu'ndan Enver Aysever'e: Cahil aydın

Haşmet Babaoğlu'ndan Enver Aysever'e: Cahil aydın

Okullar açılmadan bir gün önce attığı nefret tweet'iyle tepki çeken Enver Aysever'e en güzel cevap Haşmet Babaoğlu'ndan geldi.

CNN Türk'te programı haftada 1 güne indirilen ve yalnızca eğlence programı yapmak zorunda kalan Enver Aysever, okulların açılmasından 1 gün önce imam hatiplerle ilgili nefret tweet'i atmıştı.

İMAM HATİPLER İÇİN NEFRET TWEET'İ

Aysever mesajında "Cehaletin kutsandığı ülkemde bayağılığa tutsak insanlar yetiştiriliyor. Yarın okullar değil, imam hatipler açılıyor" diyerek hükümetin eğitim politikasını eleştireyim derken imam hatiplere de nefret kusmuştu.

HAŞMET BABAOĞLU'NDAN SÜPER CEVAP

Ülkesinin dinine, geleneklerine uzak Kemalist gazeteci Enver Aysever'e en güzel cevap Sabah yazarı Haşmet Babaoğlu'ndan geldi.

Babaoğlu "Kendini aydın sanan cahiller" olarak tanımladığı Enver Aysever gibi gazetecileri deyim yerindeyse yerden yere vurdu.

KENDİNİ SOLCU ZANNEDEN AYDINLAR FELAKET

İşte Haşmet Babaoğlu'nun yazısındaki bazı bölümler:

.. Dünyanın en palavra aydınları 1960'lar sonrası Türkiye'sinin seküler, devletçi, modernist eğitim sisteminin ürünleridir. Hele kendini solcu zannedenleri tam bir felakettir. Köklerini bilmedikleri, gerilimlerini anlamadıkları Batı'ya meftundurlar ama moralleri hep bozuktur. Çünkü bir türlü Batılı olamadıklarının da farkındadırlar.

Geçenlerde bu tayfadan bir televizyoncu okulların açılmasını fırsat bilerek ve İmam Hatipleri de hedef alarak sosyal medyaya kustu: "Cehaletin kutsandığı ülkede, bayağılığa tutsak insanlar yetiştiriliyor."

KENDİ BAYAĞILIĞINI FARK EDEMEYEN KÜSTAH

Kendi bayağılığını fark edemeyen bu küstahlığa kızmak yerine dayandığı temelleri anlamak gerek.

BATILI AYDIN LATİNCEYE ÖNEM VERİR, YA BİZİMKİLER?

Batılı aydının Latince, Grekçe gibi dillere verdiği öneme ağzı bir karış açık, hayranlıkla bakan bu tipler hiç dönüp sormazlar kendilerine. Biz neden kültürümüzün kök dillerine uzağız?

Neden Arapça öğrenmek için çaba göstermedik? Neden Mevlana'ya bayılıyoruz da, Farsça'ya bu kadar uzak kalıyoruz?

DİNE UZAK BİRİ DOSTOYEVSKİ'Yİ ANLAYABİLİR Mİ?

Söz konusu arkadaşla yapılmış söyleşilerde dikkatimi çekti; en çok Dostoyevski'yi severmiş! Bizim Cumhuriyet aydınında böyle komik bir ezber var. Hem ezber, hem de kendi aralarında havalı bir etiket. Düşünün, dine uzaklar, inanç çatışmalarını hafife alıyorlar, suç ile günah arasındaki farkı bilmek bile istemiyorlar ama Dostoyevski'nin "Ecinniler"ini, "Karamazov Kardeşler"ini, hatta "Öteki"sini anlayıp sevdiklerine inanmamızı bekliyorlar. Oysa bu imkânsız! Uzun lafın kısası, bizim en cahillerimiz şu malum aydınlarımız!

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.