Haşmet Babaoğlu'ndan Gül'ü neden mi destekliyorlar yazısı

Haşmet Babaoğlu'ndan Gül'ü neden mi destekliyorlar yazısı

Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı için aday olacağı sinyalleri vermesi üzerine daha önce Abdullah Gül'e tavır alanların şimdi onu desteklediğini söyleyen Babaoğlu, bunun nedenlerini deşifre etti.

Sabah yazarı Haşmet Babaoğlu, Cumhurbaşkanlığı seçimi için bazı yazarlar ve Abdullah Gül tarafından ortaya atılan "Demokratik süreçte halkın oyu kimsenin cebinde değildir." sözünün halk tarafından kendi işine karışıldığı iması yarattığının altını çizdi. Ayrıca bu süreçte Erdoğan'ın önünün kesilmesi için sözlerinden dönenleri gündeme taşıdı.

ERDOĞAN'IN ÖNÜNÜ KESECEK DİYE..

Bakıyorum da... Geçmişte Gül cumhurbaşkanı olduğunda kendilerini yerlere atıp "benim Cumhurbaşkanım bu adam olamaz!" diye tepinen malum çevreler şimdi Erdoğan'ın önünü kesecek ümidiyle Gül'ün adaylığına sempatik yaklaşıyor, destek veriyor.

FAKAT BİR NOKTA ÖNEMLİ

Hem demokratik hak ve hevesleri, hem de bitmez tükenmez hesaplarının bir parçası. Nihayetinde onların bileceği iş. Fakat bir nokta önemli... Cumhurbaşkanını bu kez halk seçecek.

"Eski Türkiye"nin ve medyasının bir adayı desteklediği aşikâr olduğunda, o kişinin sandıktan çıkma şansı yok.

GÜL BUNLARI BİLMEZ Mİ?

Yakın dönem siyasi tarihimiz defalarca bu gerçeği önümüze getirip koymadı mı? Peki tartışmasız biçimde iyi ve itibarı yüksek bir Cumhurbaşkanlığı sürecini tamamlamak üzere olan Gül bunları bilmez mi? Herhalde bilir. Bilmeli. Oylar kimin cebinde tartışmasına bir de bu yönden bakmalı bence.

YAZININ KAYNAĞINA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Bekir Coşkun, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Hürriyet'te yazdığı bir yazıda, Gül'ün başörtüsü yasağını AİHM'ye götürdüğünü söyleyerek, "O benim cumhurbaşkanım olamaz" demişti.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.