Hatay'da Okul Öncesi Eğitim Tanıtım Semineri Verildi

Hatay'da Okul Öncesi Eğitim Tanıtım Semineri Verildi

HATAY merkez, ilçe ve köylerinde görev yapan okul Öncesi Öğretmenlerine Milli Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim Program Tanıtım Semineri Hüseyin Özbuğday Lisesi’de verildi.

Seminerde 2013-2014 yılından itibaren uygulanacak Okul Öncesi Eğitim kurumları yeni programı anlatıldı. Altı yıl boyunca kullanılacak olan programa göre yıllık plan yerine aylık plan, günlük plan yerine ise etkinlik planları yapılacak. 2006 Yılından beri uygulanmakta olan “MEB 36-72 Aylık Çocuklar İçin Okul Öncesi Programı”nın günceleşmiş hali olan yeni programın; Türkiye’deki komisyon üyeleri, öğretim üyeleri ve öğretmenlere yapılan anketlerin değerlendirilmesi sonucunda bunların yanı sıra UNİSEF tarafından davet edilen yabancı uzmanların görüş ve önerilerinin de dikkate alınarak hazırlandığı belirtildi.

Hatay Ovakent Anaokulu Müdür Yardımcısı Sadullah ARSLAN’ın eğitim verdiği seminer iki gün boyunca 9.00 ve 17.00 saatleri arasında devam etti.  Okul Öncesi öğretmenleri programdaki değişiklikleri önce dinleyerek ardından yazılı ve uygulamalı çalışmalarla pekiştirerek örneklerle sergilediler. Bazen öğrenci, bazen öğretmen, bazen veli olan okul öncesi öğretmenleri; Türkçe, matematik, drama, müzik, oyun, fen, doğa vs. konularda uygulama ve canlandırma yaptılar. Eğitim esnasında Okul Öncesi Eğitim Öğretmenlerinin genel sorunları, çocuklarda yaratıcılığı geliştirme yöntemleri, doğru bireyler yetiştirme teknikleri, dikkat edilmesi gereken hususlar, uygulamada karşılaşılacak problem ve çözümleri gibi konulara da yer verildi. Öğrenirken eğlenen öğretmenler “2014 Yılı için şimdiden hazırız, bu program öncekilere göre daha yararlı olacağı kanısındayız” dediler. Öğle arasını okul bahçesinde çaylarını yudumlayarak geçiren okul öncesi öğretmenleri toplu olarak hatıra fotoğrafı çekindiler.

24 Mayıs tarihinde son bulacak olan seminerlere 30 kişilik gruplar halinde ilde görev yapan bütün öğretmenlerin katılma zorunluluğu olduğu açıklandı. İki gün boyunca yapılan seminerin dört sınıf halinde Necmi Asfuroğlu Lisesi’nde devam edeceği, Mayıs ayı içinde katılımcı öğretmenlere “Program Tanıtım Semineri Katılım Belgelerinin okullara gönderileceği bildirildi.  Program tanıtım seminerine katılan bir grup öğretmenlerin isimleri şu şekilde;

Esra HAMALI, Esra UYGUN, Eylem GÜRKAN, Eylem ÖZDEMİR, Fatma CANSEVER, Fatma ÇETİN KABADAYI, Feryal DÜZEN, Figen YURDAGÜL BEKTAŞ, Filiz ANT SİPAHİ, Filiz KARAAĞAÇ SAĞ, Filiz KARADAŞ, Firdevs NAR, Firyal ÖZDEMİR, Funda KARAOĞLAN,Funda ÖZTÜRK, Gaye ÖZDEMİR, Gizem BAHÇECİ,Gizem GÜMÜŞ, Gizem KARAALİ, Gülay BAKAR, Gülay ZEYTÜN, Gülcan PAŞA, Güler AKYÜREK, Gülhan ÇIKAN, Gülhan TATLICIOĞLU, Fehime AYHAN

  

 Haber; F.Ç.KABADAYI  

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.