Hatay'da eş zamanlı saldırı

Hatay'da eş zamanlı saldırı

HATAY’ın Erzin İlçesi’nde 2 farklı terörist grup otomobille seyir halindeyken, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve jandarma karakoluna eş zamanlı saldırı düzenledi.

Saldırıda Emniyet Müdürlüğü önünde nöbet tutan iki polis memuru yaralandı.
Olay, dün gece saat 23.30 sıralarında meydana geldi. 2 farklı terörist grup otomobillerle İsalı mahallesinde bulunan Emniyet Müdürlüğü binasına ve Hürriyet Mahallesi’nde bulunan İlçe Jandarma Karakolu’na eş zamanlı saldırı düzenlendi. Uzun namlulu silahlarla düzenlenen saldırıda Emniyet Müdürlüğü önünde nöbet tutan iki polis memuru yaralanırken, güvenlik güçleri de anında ateş açtı. Jandarma karakolunun yakının da bulunan kaymakamlık lojmanın da nöbet tutan polis memurları ve jandarma karakolundaki askerler de saldırıya anında karşılık verdi. Her iki saldırıda da kısa süreli çatışmanın ardından terörist gruplar araçlarla kaçarak kayıplara karıştı.

Saldırıda yaralanan polis memurları 40 yaşındaki Zafer Asay ile aynı yaştaki Yusuf Özbey ilk olarak Erzin Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Burada ilk müdahaleleri yapılan polis memurları daha sonra Osmaniye Devlet Hastanesi’ne sevk edilirken durumlarının iyi olduğu bildirildi.

Saldırının ardından teröristlerin kaçtığı araçlardan biri terk edilmiş halde bulunurken, ilçe giriş ve çıkışları kapatılıp uygulamalar başlatıldı. Kaçan teröristlerin yakalanması için geniş çaplı operasyonlar sürdürülürken, çevre il ve ilçeler de uyarıldı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.