Sıraya dizilen 8 numaralı polis konuştu

Sıraya dizilen 8 numaralı polis konuştu

Sıraya dizilen 8 numaralı polis Murat Emer konuştu.

Dörtyol Emniyet Müdürlüğü polislerinin, AK Parti Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu'nun oğlu ve danışmanı tarafından ellerine numara verilerek teşhis ettirilmelerinin yankıları sürüyor. Sıraya dizilen polisler içinde 8 numaralı şüpheli Murat Emer'di. Emer, o anı anlatırken "Yerin dibine girdiğimi hissettim. Vatan haini miyim diye düşündüm. Vatan hainine bile reva görülmez dedim kendi kendime" dedi.

TEHDİT ETTİ

Hatay Dörtyol Emniyet Müdürlüğü kantinini işleten Ak Parti Gençlik Kolları Başkanı Ömer Uzun, polis memuru Alper Atilla ile tost ve çay fiyatları ile kalite konusunda tartıştı. İddiaya göre kantini ihalesiz işleten Uzun, "Sen bakma benim kantinci olduğuma. AKP Gençlik Kolları Başkanıyım. Gerekirse senin üzerindeki üniformayı soydururum" diye tehdit etti.

VEKİL OĞLU GELDİ

Polis memuru Alper Atilla bu konuşmayı Komiser Yardımcısı Murat Emer'e anlattı.  Emer, "Görgü tanıkları varsa git ve şikayet et" dedi. Alper Atilla nöbete gitti. Bu olaydan 10 dakika kadar sonra AKP Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu'nun basın danışmanı Fehmi Rigan ve oğlu İstemi Kağan Türkoğlu, yanlarında Ömer Uzun'la geldi. Ömer Uzun, İstemi Kağan Türkoğlu'na bahçedeki memuru gösterdi.

 

MEMURU TEHDİT EDEMEZSİN

Türkoğlu memura "Alper gözlerimin içine iyi bak, sen beni iyi tanımıyorsun. Tanıdıktan sonra kim olduğumu öğreneceksin" diye tehdit etti. Komiser Yardımcısı Emer, olaya müdahale derek, "Bu şekilde Emniyet'in içine gelip memuru tehdit edemezsin" dedi. Ortam gerilince Emer, Türkoğlu'nu enterne etmek üzere harekete geçti ve binanın içine soktu.

60-70 KİŞİ EMNİYET'E GELDİ

Burada Türkoğlu, "Beni darp ediyorlar" diye telefon etti. Telefon üzerine 60-70 kişi daha Emniyet'e geldi. Olay tutanağı tutuldu. Akşam saat 8.00 sularında İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Marangoz, İstemi Kağan Türkoğlu ve avukatlarla Emniyet Müdürlüğü'ne geldi. Olaya karıştığı düşünülen memurlar toplandı.

KÜFÜR DAHİ ETSE SESİNİZİ ÇIKARMAYACAKSINIZ

Marangoz, 23 polisin göğüslerinde numaralarla dizilmesini emretti. Marangoz, iddiaya göre "Küfür dahi edilse sesinizi çıkarmayacaksınız" dedi. Emer, amirlerini "Bu teşhis kanuna aykırı, yönetmelik var. Buna göre yapın" diye uyardı. Yanıt, "İstediğim gibi yaparım" oldu.

VATAN HAİNİNE YAPILMAZ

Daha sonra teşhise geçildi. Marangoz, Türkoğlu'nu "Hangisi canım, iyi bak" diyerek teşhise teşvik de etti. 8 numaralı şüpheli Murat Emer'di. Türkoğlu, Emer'i üçüncüde teşhis etti. Emer, Radikal Gazetesi'nden Enis Tayman'a o anı anlatırken "Yerin dibine girdiğimi hissettim. Vatan haini miyim diye düşündüm. Vatan hainine bile reva görülmez dedim kendi kendime" diye anlattı. Emer, milletvekilinin oğluna ve avukatlara kendi sicil numarasını verdiğini de belirterek, "Teşhis kimler için yapılır bu belli. Benim çalıştığmız yer, adımız soyadımız belli. Bunun yapılmasına hiç gerek yoktu" dedi.

ÖNCE AÇIĞA ALINDI, SONRA..

Teşhisten sonra gece çağrılan Emer'e İlçe Emniyet Müdürü "Kusura bakma siyasi baskılara dayanamadık. Açığa almak zorundayız" dedi. 18 gün açıkta kalan Emer, Dörtyol'daki görevine başladıktan üç gün sonra da Altınözü ilçesine atandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.