Hatay sokaklarında Esed resimleri!

Hatay sokaklarında Esed resimleri!

Hatay ve çevresinde "Suriye'den sonra sıra Türk Alevileri'nde" propagandasıyla bölge halkını kışkırtmaya çalışan 'Acilciler' örgütünün lideri Mihraç Ural'ın tezgâhı dün gün yüzüne çıktı.

15 Şubat'tan bu yana Adana, Mersin, İskenderun ve Hatay'da toplantılar yaparak "Halk, Suriyeli mültecilerden rahatsız", "Sıra Türkiye'deki Alevilere gelecek" şeklinde propagandalar yapan karanlık 'Acilciler' örgütü dün Suriye'deki Baas rejimine destek için meydanlara indi. Onbinlerce vatandaşını katleden Beşşar Esed'e destekleriyle dikkat çeken ve dün Hatay'da izinsiz gösteri düzenleyen 'Acilciler'in eyleminde "Kanımız canımız Esed'e feda" sloganları dikkat çekti. Hatay Valiliği önünde toplanan ve aralarında Emek Partisi, Eğitim-Sen, DİSK, KESK, ÖDP ve TMMOB üyelerinin de bulunduğu gruptakiler Beşşar Esed ve ailesinin resimlerinin bulunuğu pankartlar taşıdı. Binlerce kişilik grup, geniş güvenlik önlemleri altında basın açıklaması yaptıktan sonra dağıldı.

HATAY SOKAKLARINDA ESED RESİMLERİ

"Suriye'de Emperyalist Müdahaleye Hayır Platformu" tarafından örgütlenen grup Antakya merkezde bulunan Saray Caddesi'nde toplandı. Ellerinde Beşşar Esed'in ve ailesinin resimlerinin bulunduğu grup AK Parti aleyhine sloganlar attı. "Katil ABD, işbirlikçi AKP" şeklindeki sloganlarla caddeyi dolduran grup üyeleri ardından bir basın açıklaması yaparak olaysız bir şekilde dağıldı.

"ALLAH, BEŞŞAR, SURİYE"

Aylardır organizasyon için hazırlanan 'Acilciler' ve onların yandaşları bazı örgüt ve partilerin de katıldığı eylem '1 Eylül Dünya Barış' günü nedeniyle düzenlendiği belirtildi. "Tayyip istifa" sloganları eşliğinde basın açıklaması yapan grup içerisinde bulunan Bağımsız İstanbul Milletvekili Levent Tüzel de bir konuşma yaptı. Hatay'daki sığınmacıları hedef alan bir eylem olduğu gözlerden kaçmayan girişim esnasında, "Allah, Beşşar, Suriye", "Bu topraklarda El-Kaide militanları istemiyoruz" şeklinde sloganlar atıldı.

MUHALİFLERİ HEDEF ALDILAR

Suriye'ye karşı yapılacak bir emperyalist müdahaleye karşı olduklarını belirten grup üyeleri Hatay merkezde yaşayan ve Suriye'deki iç savaştan kaçarak ülkemize sığınan Özgür Suriye Ordusu mensubu ve diğer sığınmacıları hedef alan sloganlar attı. "Terörist halkı istemiyoruz" diyerek yürüyüşüne devam eden platform yetkililerine güvenlik güçleri tarafından yürüyüşlerinin izinsiz olduğu konusunda uyarılar yapıldı. Gruptakilerin basın açıklaması yaparak dağılacaklarını söylemeleri üzerine gösteriye izin veren polis, geniş güvenlik önlemleri aldı. Öte yandan söz konusu eylem sırasındaki güvenlik önlemlerini Hatay Emniyet Müdürü Ragıp Kılıç bizzat yönetti.

Ev ev 'buradan gidin' tehdidi

Gösteriye Hataylıların itibar etmemesi, provokatörleri başka yollara sevketti. Polisin yoğun güvenlik önlemleri altında tamamlanan gösterinin ardından sahneye çıkan bir grup provokatör, ev kiralayıp Hatay'a yerleşen Suriyelileri hedef aldı. Minibüslerle ev ev gezip Suriyelilerin kapısını çalan bir grup "Sizi burada istemiyoruz. Gidin buradan" diyerek tehditler savurdu. Hataylılar ise gündüz yapılan gösteriye tepki göstererek eyleme katılanların Hataylı olmadığını, otobüslerle dışarıdan geldiğini ifade etti.

Kirli planın mimarı Lazkiye'den ses verdi

Baas rejiminin zulmünden kaçan 80 bin Suriyeli'ye yönelik nefret kampanyasının mimari olan teröristbaşı Abdullah Öcalan'ın yakın arkadaşı Miharç Ural, Lazkiye'den yanıt verdi. Hafız Esed ile oğlu Beşşar Esed'in emri ve sağladığı finansla Lazikiye'de öldürdüğü sivilleri 'rejim karşıtı teröristler' olarak tanımlayan Ural, bu sivilleri öldürmenin onurlu bir davranış olduğunu iddia etti. Ural, Lazikiye kentinde yaşadığını kabul etti. Ural, 'Suriye'yi anti emperyalist direnişinde sonuna kadar savunacağımı, bu savunumu sadece Suriye topraklarında yürüttüğümü kamuoyuna deklare ederim' dedi. Esed'in emrindeki Acilcilerin planını deşifre eden haberler İşçi Partisi'ni rahatsız etti. Parti tarafından Yeni Şafak'a gönderilen açıklamada "Hatay Tezgahı Kirli İttifak İşi" ve "Kim Bu Adam" manşetlerinin 'psikolojik savaş malzemesi' olduğu iddia edilirken, Suriyeli sığınmacıların kaldığı kampların ise 'terör üstlerine' dönüştüğü ileri sürüldü. Suriye'de yaşananların 'kirli tezgah'tan ibaret olduğunu savunan İP, sığınmacıları ise 'terörist' olarak nitelendirdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.