Hava durumu haftasonu sert geliyor!

Hava durumu haftasonu sert geliyor!

Hava durumu son meteoroloji raporlarına göre ülke genelinde soğuyacak. Peki İstanbul, Ankara, İzmir, Eskişehir, Konya, Kütahya, Samsun, Kayseri, Bursa, Afyon, Çanakkale ve Balıkesir'de hava nasıl olacak?

Ülke genelinde mevsim normalleri üzerinde seyreden hava durumu önümüzdeki haftadan itibaren önce mevsim normallerine sonra da altına düşecek. Peki  önümüzdeki günlerde İstanbul, Ankara, İzmir, Eskişehir, Konya, Kütahya,  Samsun, Kayseri, Bursa, Afyon, Çanakkale ve Balıkesir'de hava nasıl olacak? NTV meteoroloji mühendisi Gökhan Abur son tahminleri açıkladı.

YENİ SOĞUK HAVA DALGASI GELİYOR

Son durumu değerlendiren Gökhan Abur, 'Şubat atıyında yoğun bir kış geçireceğiz mi?' sorusuna şöyle cevap verdi;

'Havalar soğuyacak. Atmosfer sürekli kendini dengelemeye çalışıyor, yarından itibaren balkanlar soğuk havanın etkisine girecek. En geç pazartesiden itibaren bu soğuk hava dalgası bizi de etkileyecek. Yani ocak sonu, şubat başı çok soğuk geçecek. Zaten aylardır bu kış soğuk geçecek diye uyarmıştık. Zaman zaman kar yağışı etkili olacak ülke genelinde. İç kesimlerde yüksek kesimlerde sislenme olacak. Batıda rüzgarlar etkili ve sıcaklıklar mevsim normallerin üzerinde olacak. Doğu'da ise kar yağışı var. Ege'de yarın bulutlanma artacak ve yağış başlayacak. Haftasonu bu yağışlar Marmara'yı da etkisi altına alarak tüm yurtta etkili olacak. Pazartesi, salı, çarsamba neredeyse tüm yurtta sıcaklık düşecek. Önce mevsim normallerine inecek sonrada daha da altına inecek. Bizi önümüzdeki hafta çok soğuk günler bekliyor.' dedi.

YURT GENELİNDE HAVA NASIL?

Kıyı bölgelerde sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerinde seyredecek aralıklarla yağışlar görülebilir. Marmara Bölgesi'nde ise aralıklarla hafif ve sağanak şeklinde yağışlar görülebilir. Ocak ayının son haftası sıcaklıkların hissedilir derecede düşmesi bekleniyor. Doğu bölgelerde ise kar yağışı etkisini arttırarak devam ediyor.

Yapılan son değerlendirmelere göre; Trakya ve Çanakkale çevreleri ile Kuzey Ege kıyılarının aralıklarla hafif yağmur ve sağanak yağışlı, diğer yerlerin parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığı, Kuzey, iç ve doğu kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı bekleniyor. Rüzgar genellikle güney, güneydoğu kesimler ile Akdeniz kıyılarında kuzey yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Kıyı Ege ve Çanakkale çevrelerinde yer yer kuvvetli olarak (30-60 km/s) esmesi tahmin ediliyor.

UYARILAR

Bu gece ve yarın (Perşembe) sabah saatlerinde İç Anadolu'nun kuzeydoğusu, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda kuvvetli olmak üzere, iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, vb.) tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.

Bu gece ve yarın (Perşembe) sabah saatlerinde iç ve doğu bölgelerde yer yer pus ve sis hadisesi beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (görüş mesafesinde azalma, ulaşımda aksamalar, vb.) tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.

İSTANBUL'DA HAVA NASIL?

İstanbul'da hava sıcaklığı bu hafta mevsim normallerinin üzerinde seyredecek. Parçalı yer yer çok bulutlu, Trakya çevrelerinin aralıklı yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Rüzgar ise Güney ve Güneydoğu (Keşişleme) yönlerden orta kuvvette esmesi bekleniyor.

5 GÜNLÜK RAPOR

screen-shot-2015-01-21-at-12.37.00-pm.png

ANKARA'DA BUZLANMAYA DİKKAT

Bölge genelinin parçalı bulutlu geçeceği, gece ve sabah saatlerinde iç kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte pus ve yer yer sis hadisesinin görüleceği tahmin edilmektedir.

Hava sıcaklığı, bölge genelinde 2 ila 4 derece artacağı beklenmektedir. Rüzgarın genellikle güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin edilmektedir.

screen-shot-2015-01-21-at-12.52.41-pm.png

İZMİR'DE SICAKLIK ARTIYOR

Parçalı çok bulutlu, Çanakkale, Edremit körfezi ve Çeşme yarımadası çevresi aralıklı hafif sağanak yağışlı geçecek. Bölgemizin iç kesimlerinde sabah saatlerde yer yer pus bekleniyor.

Hava sıcaklığı, önemli bir değişiklik olmayacak. Mevsim normalleri üzerinde seyretmeye devam edecek. Rüzgar ise Güney ve güneydoğu yönlerden orta kuvvette esecek. 

screen-shot-2015-01-21-at-12.55.21-pm.png
 

DOĞU KARA TESLİM

Doğu Anadolu Bölgesi'nde gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 23 dereceyle Ağrı'da kaydedildi.

Meteoroloji Tahmin ve Uyarı Merkezi yetkililerinden alınan bilgiye göre, Sibirya yüksek basınç sistemi etkisi altında olan bölge genelinde, havanın az bulutlu ve açık, sabah ve akşam saatlerinde buzlanma, don, pus ve sis olayları bekleniyor.

kiş1.20150121122519.jpgVatandaşlar araçlarını dondurucu soğuktan korumak için naylon, branda ve battaniye ile sarıyor.


Gece en düşük hava sıcaklığı Bitlis'te 0, Hakkari'de 2, Van'da 3, sıfırın altında olmak üzere, Ağrı'da 23, Ardahan'da 22, Kars'ta 15, Erzurum'da 13, Erzincan'da 12, Muş'ta 8 ve Iğdır'da 6 derece ölçüldü.

/>
Günün en yüksek hava sıcaklıklarının da Iğdır'da 8, Van'da 4, Hakkari'de 3, Kars'ta ve Bitlis'te 1, sıfırın altında olmak üzere Erzurum'da 1, Erzincan'da 4, Ardahan'da 5, Muş'ta 7 ve Ağrı'da 8 derece olarak tahmin ediliyor.

KONYA'DA YOĞUN SİS

onya ve çevresinde sabah saatlerinde başlayan yoğun sisin cuma gününe kadar kadar etkili olacağı bildirildi.

Meteoroloji 8. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Konya ve çevresinde etkili olan sisin çarşamba ve perşembe günleri de devam etmesinin beklendiği ifade edildi.

Açıklamada, sıcaklık düşüşüne bağlı olarak buzlanma oluşması ihtimalinin de yüksek olduğu vurgulandı.

si̇s1.jpg

Yoğun sis hayatı olumsuz etkiledi

Sis nedeniyle üç gün süreyle yer yer görüş kısıtlılığı ve buzlanma oluşabileceği uyarısı yapılan açıklamada, sürücülerden ulaşımdaki aksamalar ve kazalara karşı duyarlı olmaları istendi.

Açıklamada, sisin Konya çevresindeki Aksaray, Niğde ve Karaman'da da etkili olduğu kaydedildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.