Hava Durumu-Haritalı

Hava Durumu-Haritalı

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre 5 günlük haritalı hava tahminleri

Yapılan son değerlendirmelere göre; öğle saatlerinden sonra Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları (Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize ve Hopa) ile Sinop ve İnebolu çevrelerinde aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağış geçişlerinin görülmesi tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI: Mevsim normallerinin kıyı kesimlerde 2 ila 4, iç ve doğu bölgelerde 6 ila 8 derece üzerinde seyretmeye devam edecek.

RÜZGAR: Genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Akdeniz kıyıları ile zamanla Güneydoğu Anadolu'da batı ve güneybatı yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette, öğle saatlerinden sonra Marmara ve Kuzey Ege kıyılarında kuvvetli olarak (30-40 km/s) esecek.

METEOROLOJİ'DEN UYARILAR

YÜKSEK SICAKLIK UYARISI: Hava sıcaklığının; mevsim normallerinin kıyı kesimlerde 2 ila 4, iç ve doğu bölgelerde 6 ila 8 derece üzerinde seyretmeye devam etmesi beklendiğinden, sıcak havanın oluşturabileceği olumsuzluklara karşı (güneş çarpması vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA: Az bulutlu ve açık, zamanla bölge geneli parçalı bulutlu geçecek. Rüzgar; öğle saatlerinden sonra kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli olarak (30-40 km/s) esecek.

EGE: Az bulutlu ve açık geçecek. Rüzgar; öğle saatlerinden sonra Kıyı Ege'de kuzey yönlerden kuvvetli olarak (30-40 km/s) esecek.

AKDENİZ: Az bulutlu ve açık geçecek.

İÇ ANADOLU: Az bulutlu ve açık geçecek.

BATI KARADENİZ: Az bulutlu ve açık, zamanla bölge geneli parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren Sinop ve İnebolu çevreleri sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Az bulutlu ve açık, zamanla bölge geneli parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize ve Hopa çevreleri aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

DOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık geçecek.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık geçecek.





İLLERİN SICAKLIK DEĞERLERİNİ GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN


İLLERİN SICAKLIK DEĞERLERİNİ GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN


İLLERİN SICAKLIK DEĞERLERİNİ GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN


İLLERİN SICAKLIK DEĞERLERİNİ GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN


İLLERİN SICAKLIK DEĞERLERİNİ GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN

Etiketler :