Hava durumu kar ne zaman gelecek?

Hava durumu kar ne zaman gelecek?

Hava durumu İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Kütahya, Konya, Bursa, Afyon, Çanakkale, Balıkesir ve Eskişehir nasıl olacak? Meteoroloji son tahminleri açıkladı.

Hava durumunun ülke genelinde 1 ila 3 derece artması bekleniyor. Meteoroloji İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Kütahya, Konya, Bursa, Afyon, Çanakkale, Balıkesir ve Eskişehir'de havanın nasıl olacağını açıkladı. Yapılan son değerlendirmelere göre İstanbul'da sıcaklıklar birkaç derece artacak. İç kesimlerde ise buzlanma ve don olaylarına karşı dikkat. Ege Bölgesi'nde ise aralıklarla yağış bekleniyor.

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin batı kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, İzmir, Aydın, Muğla, Denizli, Burdur, Çanakkale'nin güneyi ile Antalya ve Balıkesir'in batı ilçelerinin hafif yağmurlu, diğer yerlerin az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu bölgelerde yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer yoğun olmak üzere pus ve sis hadisesi bekleniyor.

kiş1.20150119083235.jpg
Ağrı'da kar yağışı hayatı olumsuz etkiliyor

HAVA SICAKLIĞI

Ülkemiz genelinde 1 ila 3 derece artacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın ise genellikle güney, güneydoğu kesimler ile zamanla Akdeniz'de kuzey yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, gece saatlerinden itibaren Marmara'nın güneybatısı ile Kuzey Ege kıyılarında yer yer kuvvetlice (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.

UYARILAR

Bu sabah ve gece saatlerinde İç Anadolu'nun doğusu ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda kuvvetli olmak üzere, iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, vb.) tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.

Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğu kesimlerinde yüksek kar örtüsünün bulunduğu eğimli dik yamaçlarda yaşanabilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.

Bu sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu bölgelerde yer yer yoğun olmak üzere pus ve sis hadisesi beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (görüş mesafesinde azalma, ulaşımda aksamalar, vb.) tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.

kiş2.20150119083328.jpg

Şanlıurfa'da araçlar yolda kaldı, uzun süre yardım beklediler.

İSTANBUL'DA HAVA NASIL OLACAK?

Parçalı bulutlu, bu sabah saatlerinde Edirne ve Kırklareli çevrelerinin aralıklı hafif yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin doğusunda yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

Hava sıcaklığının 2 ila 4 derece artacağı tahmin ediliyor.

Rüzgarın ise Güney ve Güneybatı (Lodos) yönlerden orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

UYARILAR

SİS VE PUS UYARISI: Bölgenin doğusunda yer yer pus ve sis hadisesi beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (görüş mesafesinde azalma, ulaşımda aksamalar vb.) tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.