Hafta sonu planınızı havaya göre yapın

Hafta sonu planınızı havaya göre yapın

Ülke genelinde, hafta sonunda güneşli ve mevsim normallerinde sıcaklıkların etkili olması, pazar akşamından itibaren tüm yurt yeniden yağışlı bir havanın etkisine girmesi bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden edindiği bilgiye göre, ülke genelinde hafta boyuncahavasıcaklıklarında artışlar meydana geldi ve sıcaklıklarmevsim normallerine ulaştı.

Tahminlere göre ülke genelinde, hafta sonunda da güneşli ve mevsim normallerindeki sıcaklıklaretkili olmaya devam edecek.

Tüm yurt, 11 Mart Pazar akşamından itibaren Orta Akdeniz üzerinden gelen yeni yağışlı sistemin etkisine girecek. Yağışlı hava kütlesi, hafta sonuna kadar yurt genelinde etkili olacak. 12 Mart Pazartesi de havasıcaklığı batı bölgelerden başlayarak 4 ila 6 derece azalacak. İç ve doğu bölgelerde ise önümüzdeki hafta içinde havasıcaklığında azalma görülecek.

-Çığ ve kar erimesi uyarısı-

Havasıcaklığındaki artış, meydana gelmesi beklenen yağmur, yer yer sağanak ve kuvvetli lodosun etkisiyle özellikle İç Ege, Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu ve Karadeniz bölgelerinin iç kesimleri ile Doğu Anadolu Bölgesi'nde kar erimelerinde artış bekleniyor.

Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Karadeniz Bölgesi'nin iç kesimlerinde, eğimin fazla olduğu yerlerde çığ tehlikesi bulunuyor.

Yetkililer, ani sel, su baskını, taşkın, heyelan ve çığ gibi olumsuzluklara karşı vatandaş ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olmalarını gerektiğini bildirdi.

METEOROLOJİ'DEN UYARILAR

BUZLANMA VE DON UYARISI: Ülkemizin iç ve doğu kesimlerde sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

ÇIĞ UYARISI: Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda eğimin fazla olduğu alanlarda oluşabilecek çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

KAR ERİMELERİ UYARISI: Havasıcaklığında beklenen artış nedeniyle, yerde kar örtüsü bulunan iç bölgelerde özelliklegüneşlenmenin yaşandığı öğle saatlerinde kar erimeleri beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (Ani sel, su baskını, heyelan, taşkın vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA: Parçalı çok bulutlu, güneyi ile ilk saatlerde Edirne, Tekirdağ, Yalova ve Sakarya çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı, ilk saatlerde Bilecik'in yükseklerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Akşamsaatlerinde rüzgarın kuzeydoğu (poyraz) yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.

EGE: Parçalı ve çok bulutlu, Afyonkarahisar çevrelerinin yağmurlu, Kütahya çevrelerinin yağmur, yükseklerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Gece saatlerinde Kuzey Ege'nin iç kesimlerinde yer yer sis bekleniyor.

AKDENİZ: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinin yükseklerinde yer yer buzlanma ve don olayı bekleniyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, kuzeydoğusu ile Eskişehir, Kırıkkale, Kırşehir, Nevşehir, Ankara şehir merkezi ile güney ilçelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; yağmur, bölgenin kuzeydoğusunda karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah saatlerinde bölgenin kuzey ve doğusunda yer yer buzlanma ve don olayı bekleniyor. Gece saatlerinde bölgede yer yer sis hadisesi görülecek.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde Sinop çevrelerinin yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer buzlanma ve don olayı bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; yağmur, bölgenin iç kesimleri ile akşam saatlerinden sonra Doğu Karadeniz kıyılarında karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç ve yüksek kesimlerinde yer yer buzlanma ve don olayı bekleniyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde eğimin fazla olduğu alanlarda oluşabilecek çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, kuzey kesimleri ile Van çevrelerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Bölgenin kuzey ve doğusunda eğimin fazla olduğu alanlarda oluşabilecek çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir. Gece saatlerinde yer yer sis bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

TÜRKİYE GENELİ HAVA TAHMİLERİ İÇİN TIKLAYIN













 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.