Kar ve soğuk hava kapımızda

Kar ve soğuk hava kapımızda

Biraz da olsa ısınan hava yurdu erken terkediyor.. Kuvvetli kar yağışı ve don olaylarına karşı Meteroloji uyardı.. İşte bölge bölge hava durumu:

Yapılan son değerlendirmelere göre; Karadeniz kıyıları dışında kalan bölgelerimiz genelinde görülecek yağışların Antalya ve doğu ilçelerinde çok kuvvetli, Kıyı Ege ile Çanakkale, Osmaniye, Hatay, K.Maraş, G.Antep, Adıyaman ve Kilis ile sabah saatlerinde Aksaray, Kırşehir ile Konya'nın kuzey çevrelerinde kuvvetli olmak üzere Marmara, Kıyı Ege ve Akdeniz kıyıları ile Manisa ve Denizli çevrelerinde yağmur ve sağanak, yer yer gökgürültülü sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. İç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Ege ile kuzey kesimlerde 1 ila 3 derece artacağı, Doğu Akdeniz ile Güneydoğu Anadolu'da 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle güney ve güneydoğu, Güneydoğüu Anadolu'da doğulu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Güney Ege kıyıları ile Batı Akdeniz kıyılarında yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/s) eseceği tahmin ediliyor.

5 GÜNLÜK HAVA TAHMİNİ İÇİN TIKLAYIN >>>>>

METEOROLOJİ'DEN UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Antalya ve doğu ilçelerinde çok kuvvetli, Kıyı Ege ile Çanakkale, Osmaniye, Hatay, K.Maraş, G.Antep, Adıyaman ve Kilis ile sabah saatlerinde Aksaray, Kırşehir ile Konya'nın kuzey çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (Ani sel, su baskını, ulaşımda aksamalar vb.) karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

KUVVETLİ KAR UYARISI: Kar yağışlarının Gaziantep ve Adıyaman ile Hatay, Kilis, Osmaniye ve K.Maraş'ın yükseklerinde yer yer kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

ÇIĞ UYARISI: Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda eğimin fazla olduğu alanlarda oluşabilecek çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

BUZLANMA VE DON UYARISI: İç ve doğu bölgelerde bu sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar vb.) karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA: Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışlar genellikle yağmur ve sağanak, Bilecik çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak.

EGE: Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kıyılarda sağanak, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak yağışların Kıyı Ege'de kuvvetli olması bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer buzlanma ve don olayı bekleniyor

AKDENİZ: Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kıyılarda sağanak ve yer yer gökgürültülü sağanak, iç kesimler ile yükseklerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak yağışların Antalya ve doğu ilçelerinde çok kuvvetli, Hatay, Osmaniye ve K.Maraş çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Rüzgar akşam saatlerinden itibaren Batı Akdeniz kıyılarında kuvvetli olarak (30-50 km/s) eseceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bu sabah saatlerinde Aksaray ve Kırşehir ile Konya'nın kuzey çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, iç kesimlerinin aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Amasya, Tokat ve Çorum ile akşam sasatlerinden itibaren Gümüşhane ve Bayburt çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde eğimin fazla olduğu alanlarda oluşabilecek çığ tehlikesine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, Erzincan, Tunceli, Malatya, Elazığ, Erzurum ile akşam saatlerinden itibaren Muş, Bitlis, Şırnak, Van ve Hakkari çevrelerinin aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kuzeyinde kuvvetli olmak üzere, bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Bölgenin kuzey ve doğu kesimlerinde eğimin fazla olduğu alanlarda oluşabilecek çığ tehlikesine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir. Bölgede yer yer sis hadisesi bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, Gaziantep, Kilis, Adıyaman, Diyarbakır ve Ş.Urfa ile akşam saatlerinden itibaren Mardin, Batman ve Siirt çevrelerinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Gaziantep, Adıyaman ve Kilis çevrelerinde kuvvetli olmak üzere genellikle karla karışık yağmur ve kar, Ş.urfa çevrelerinde yağmur şeklinde olması bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte doğusunda sis bekleniyor. 

 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.