Haftasonu havalar nasıl olacak?

Haftasonu havalar nasıl olacak?

Hafta sonunu kadar sıcaklar etkili olurken kuzeydoğu kesimlerde aralıklarla yağış geçişleri görülecek.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü yetkililerinden edinilen bilgiye göre, hafta sonuna kadar hava sıcaklığı, ülke genelinde mevsim normallerinin 3 ila 5 derece üzerinde seyredecek ve kuzeydoğu kesimlerinde aralıklarla yağış geçişleri görülecek.

Yarın, ülkenin kuzeydoğu kesimleri parçalı ve çok bulutlu, Orta Karadeniz, Bartın, Karabük, Kastamonu, Sinop, Giresun, Trabzon, Rize, Artvin, Çankırı, Kırıkkale, Yozgat, Sivas, Kars ve Ardahan ile Ankara'nın kuzey ve doğu çevre ilçelerinde (Kızılcahamam, Çamlıdere, Kazan, Kalecik, Çubuk, Elmadağ) öğle saatlerinden sonra kısa süreli ve yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerler az bulutlu ve açık olacak.

Cumartesi günü, ülkenin kuzeydoğu kesimleri parçalı ve çok bulutlu, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeyi (Erzincan, Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Iğdır) ile Kastamonu, Sinop ve Sivas çevreleri aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerler az bulutlu ve açık olacak. Yağışların Trabzon, Rize, Artvin, Hopa, Kars, Ardahan, Erzurum'un kuzey çevre ilçelerinde (Uzundere, Tortum, Narman, Şenkaya, Olur, Oltu, İspir) kuvvetli olması bekleniyor.

Pazar günü, Türkiye'nin kuzeydoğu bölgeleri parçalı ve çok bulutlu, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeyi (Erzincan, Tunceli, Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Iğdır, Bingöl, Muş, Van, Bitlis) ile Kastamonu, Sinop, Sivas ve Siirt çevreleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerler az bulutlu ve açık geçecek.

Hava sıcaklığı, Marmara, Karadeniz ve Doğu Anadolu'da mevsim normallerinin 2 ila 4 derece üzerinde; Ege, Akdeniz, İç Anadolu ve Güneydoğu Anadolu'da ise mevsim normallerinin 3 ila 5 derece üzerinde seyredecek.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.