Hava sıcaklığı 10-15 derece birden düşecek

Hava sıcaklığı 10-15 derece birden düşecek

Ege sahilleri boyunca yarın lodosun hızı saatte 70 km'ye çıkacak. Yurt genelinde 18-27 derece arasında olacak sıcaklıklar, Pazar günü 10-15 derece birden düşecek.

 

Dilek Çalışkan'ın haberi

Türkiye yarın fırtınaların hakim olacağı bir gün geçirecek. Çanakkale'den itibaren, Çeşme, Bodrum'a kadar Ege sahilleri boyunca lodosun hızı saatte 70-80 km'ye kadar çıkacak.

KUVVETLİ LODOS FIRTINASINA DİKKAT

İç Anadolu'da ise risk daha büyük; Nevşehir, Yozgat, Niğde, Aksaray, Kayseri, Tokat ve Giresun boyunca lodosun hızı saatte 100 km'yi geçecek. Bu durum çatıların uçması ve ağaçların devrilmesine neden olabileceğinden, oluşabilecek yaralanmalara karşı mümkün olduğunca dışarıda bulunulmamalı.

Rüzgarın yanı sıra yoğun çöl tozu da geleceğinden dışarıda göz gözü görmeyebilir. Yoğun çöl tozunun etkili olacağı diğer bölgeler ise; Doğu ve Güneydoğu Anadolu.

Doğu Anadolu'da ayrıca karların erimesine bağlı taşkın riski var. Bu gece ve yarın Marmara ile Ege bölgelerinde ise yağmurlar da kuvvetli olacak.

SICAKLIKLAR 15 DERECE BİRDEN DÜŞECEK

Yarınki bu olumsuzlukların ardından Cumartesi günü Marmara'ya Ukrayna üzerinden soğuk hava geliyor.

5 GÜNLÜK HAVA HARİTALARI İÇİN TIKLAYINIZ

Yarın Türkiye genelinde 18-27 derece arasında olacak sıcaklık, Pazar günü yurt genelinde 10-15 derece birden düşecek.

Cumartesi akşamı, Kırklareli sınırı ve Marmara'nın dağlarına kar yağacak. Uludağ'da da kar var. Hatta Balıkesir ve Bursa merkezde de Cumartesi gecesi kar yağabilir.

Pazar günü ise Eskişehir, Bolu, Kastamonu, Afyon, Kütahya boyunca kar yağışı olacak. Ancak soğuk hava kısa kalacak. Salı günü hava yeniden ısınacak.

İstanbul'da bu gece yağmur kuvvetli, yarın da yağmurlu ve rüzgarlı birgün olacak. Cumartesi günü soğuk hava geliyor ve yağmur şiddetli. Pazar sabahı hafif sulu kar yağabilir.

Ankara yarın 22 derece, akşam kuvvetli yağmur var. Pazar günü ise sıcaklık 5 derece ve hafif kar yağışı görülebilir.

 

Kaynak: NTV

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.