Havada Bagaj paniği Yaşandı

Havada Bagaj paniği Yaşandı

Amsterdam'dan ABD'nin Detroit kentine giden uçağı havada patlatmaya çalışan saldırgan haberinden sonra bu aşkam da Lufthansa Havayollarına ait Frankfurt-Detroit seferini uçak İzlanda'ya acil iniş yaptı.

 

Amsterdam-Detroit seferini yapmakta olan uçağa düzenlenen saldırı girişiminden sonra Lufthansa Havayollarına ait Frankfurt-Detroit seferini yapan bir yolcu uçağı, sahibi uçakta olmayan bir bagajın ortaya çıkmasıyla İzlanda'ya acil iniş yaptı.

İzlanda'nın başkenti Reykjavik yakınlarında bulunan Keflavik Uluslararası Havaalanı'nın Sözcüsü Fridthor Eydal, yaklaşık 200 yolcu bulunan Lutfhansa Havayolları'na ait Airbus 380-300 yolcu uçağının, bir valizin sahibinin uçağa binmediğinin ortaya çıkması üzerine acil iniş yaptığını söyledi.

Sözcü Eydal, alana acil iniş yaptıktan sonra uçağın bomba imha timlerince arandığını, yolcuların arama esnasında uçakta tutulduğunu, şüphelenilen valizden ise bir şey çıkmadığını kaydetti.

Arama işleminin tamamlanmasının ardından Frankfurt-Detroit uçağının yeniden havalanarak normal güzergahına hareket ettiği belirtildi.

Northwest (Delta) Havayollarına ait 253 sefer sayılı Airbus 330 tipi uçak dün, Detroit'teki havaalanına iniş yapmak için alçaldığı sırada meydana gelen saldırı girişiminde, adının Ömer Faruk Abdülmuttalib olduğu belirlenen zanlının uçağın inişinden önce elindeki patlayıcı aygıtı ateşlemeye çalıştığı, yolcu ve mürettebatın kendisini engellediği bildirilmişti.

Uçakta 278 yolcu ve 11 mürettebat bulunuyordu.

Etiketler :