Havuzlu Kavşağı hizmete girdi

Havuzlu Kavşağı hizmete girdi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilen ve ‘kesintisiz trafik” projesi kapsamında düzenleme yapılan Yeşilköy’deki Havuzlu Kavşak hizmete alındı.

Proje alanı, konum itibariyle Atatürk Havalimanı, eski havaalanı ve Rauf Orbay caddelerinin kesişiminde olup kavşağı doğu-batı doğrultusunda 2 geliş 2 gidiş olarak geçiyor. Sahil yolu, batıda Florya’dan başlayıp doğuda Sirkeci’ye kadar uzanıyor.
Kavşak kuzeyde Atatürk Havalimanı ile güneyde Yeşilköy (Yeşilyurt) bağlantılarını sağlayan, sinyal kontrollü işletilen dönel kavşak özelliğine sahip. Kavşağın uzunluğu, başlangıç noktasından bitiş noktasına kadar 135 metresi kapalı olmak üzere yaklaşık 450 metre.
Daha önce bu proje kapsamında inşa edilen Atatürk Havalimanı Kavşağı, çok kısa sürede tamamlanarak hizmete alınmıştı. 7 kilometreye 7 köprü ile Havaalanı Sahil Yolu (Kennedy Cad), D-100 Karayolu, TEM ve şehir içi bağlantısı kesintisiz sağlandı.
Kavşak, içerdiği yükseklik 5 metre, 18 metre genişlik ve iki gidiş, iki geliş olmak üzere transit geçiş sağlayan önemli bir hat. Düzenleme ile Sirkeci - Florya ve Florya - Sirkeci istikametlerinde sahil yolu transit hale gelecek. Atatürk Havaalanı’nın şehir içi bağlantısı Yeşilköy Havuzlu Kavşak ile yapılıyor.
Söz konusu proje ile kavşakta ve katılım kollarında oluşan trafik yoğunluğu ve sıkışıklığı ortadan kalktı. Dönel kavşak, yeşil alanlar ve havuzun oluşturduğu estetik bütünlük aynen korunacak. Havuz yıkılıp birebir tekrar yapılıyor. Havuz, fıskiye suları akıtırken, içinden de LED aydınlatma ile rengarenk ışıklandırılacak.
Florya - Sirkeci yolu, kavşaktan transit olarak geçecek araçlar için ekspres yol mahiyetinde kavşak altına alındı. Yan yollar ile katılım ve ayrılma şeritleri tasarlanarak, kavşağın mevcut durumda sağladığı tüm bağlantı kolları korundu.
 

Etiketler :