Hayalini söndüren kazan BUFFOLA'da idi

Hayalini söndüren kazan BUFFOLA'da idi

Başarılı bir öğretim hayatının ardından işe başlamak için otomobille New York'tan Toronto'ya giden 25 yaşındaki Alpin Genç, yolda kaza geçirip öldü

ABD ve Türkiye'de başarılarla dolu bir eğitim hayatı geçiren 25 yaşındaki Alpin Genç, hayalini kurduğu iş için New York'tan Toronto'ya giderken geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybetti. Beykent Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası Lojistik ve Taşımacılık Bölüm Başkanı, Yrd. Doç. Dr. Rühet Genç ile İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Biyokimya Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Sema Genç'in tek oğlu R.Alpin Genç, Alman Lisesi'ni bitirdikten sonra Boğaziçi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'nü kazandı. Bir yıl okuduktan sonra, "Bu bölüm lafoloji geldi" diyerek okulu bırakıp finansal matematik okumak için New York Eyalet Üniversitesi'ne (SUNY) gitti. ABD'de eğitimini tamamlayan Genç, geçen yıl Türkiye'ye dönüp Bilgi Üniversitesi'nde eğitim aldı. Geçen Haziran ayında eğitimini tamamlayan Genç, 24 Eylül'de idealindeki iş olan "finans analisti" olmak için ABD'ye gitti.

ABD'DE 12 GÜN GEÇİRDİ

Genç, 5 Ekim sabahı bir otomobil kiralayarak Kanada'nın Toronto kentine iş görüşmesine gitmek için tek başına yola çıktı. Genç'i, hayalini kurduğu işe götüren yolculuk, New York'un Buffalo kenti yakınlarında yaptığı kazayla son buldu. Baba Genç, oğlunun çok dikkatli bir sürücü olduğunu belirterek, kazanın nedeninin yürütülen soruşturmada ortaya çıkacağını söyledi. Kazadan iki gün önce oğluyla telefonla görüştüğünü belirten baba, "Oğlum finans analisti olmak istiyordu. Montreal'da doğduğu için Kanada'da çalışabilirdi. Başka bir ülkeye gidecek kadar, otomobil kiralayacak kadar önemsediği bir işti. Arkadaşları kazadan bir gün önce kitapçıya gittiğini, finansla ilgili 2 kucak dolusu kitap aldığını söyledi. Arkadaşları, kaza olmasaydı birlikte kimsesiz yaşlılara gönüllü ziyaretler planladıklarını söyledi" dedi. Oğlunun cebinden Evrad-ı Mevlana kitabı ve Mevlevi CD'lerinin çıkmasından çok etkilendiğini anlatan baba Genç, "Mesnevi'yi 5 defa okumuştu. Mevlevi olma yolunda ilerlemenin hayatına ışık tutacağına inanıyordu. Mevlevihaneleri düzenli olarak ziyaret ederdi. Bu kitabı görmek bana biraz teselli verdi" dedi. Oğlunun eşyalarını hayır kurumlarına bağışladıklarını söyleyen Genç, "Bugüne dek verdiğim bursların sayısını artırmayı düşünüyorum. Oğlum adına bir meslek lisesine ciddi bir bağışta bulunarak adının orada yaşamasını istiyorum. Kitaplarımın gelirlerini de eğitimle ilgili vakıflara bağışlayacağım" diye konuştu.

MEVLEVİ OLMA YOLUNDAYDI
Yrd. Doç Dr. Rühet Genç, oğlunun bir süredir Mevlevi olma yolunda ilerlediğini söyledi. Baba Genç, Alpin'in adını bağışlarla yaşatacağını açıkladı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :