Bakan eşi THY uçağında kriz çıkardı!

Bakan eşi THY uçağında kriz çıkardı!

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı'nın eşi Selma Yazıcı, kirli koltuğa oturmayı reddedince kriz çıktı

Bakanlar için uçakların bekletilmesi ve rötarlarıyla son dönemde sıkça gündeme gelen THY, bu kez koltuklarının kirliliğiyle gündeme oturdu. Gümrük ve Ticaret BakanıHayati Yazıcı 'nın eşi Selma Yazıcı, geçtiğimiz pazartesi günü saat 18.00'da İstanbul'dan Ankara'ya giden uçağa bindi.

Sözcü'nün haberine göre, Yazıcı, kirli koltuklar nedeniyle görevlilerle tartıştı, temizlenene kadar oturmayacağını söyledi. Ancak hostesler, kendilerinin koltukları temizleme gibi bir görevlerinin olmadığını, bunun yer hizmetleri personelini ilgilendirdiğini belirttiler.

"YOLCULARI KİRLİ KOLTUKLARA OTURTAMAZSINIZ"

Yalnız kendi koltuğunun değil, diğer koltukların da temiz olmadığını, üzerlerinde yağ lekeleri bulunduğuna dikkat çeken Selma Yazıcı, "Bir ıslak bez getirip bu lekeleri silin, ekmek kırıntılarını temizleyin. Yolcuları kirli koltuklara oturtamazsınız" dedi. Bir hostes, elinde ıslak mendil getirip bakan eşine uzatarak, "Koltuklan biz temizlemeyiz. Arzu ediyorsanız, bu mendille kendiniz temizleyebilirsiniz" diye konuştu.

 "BANA PİLOTLARI ÇAĞIRIN"

Duruma son derece sinirlenen Selma Yazıcı , "Bana lütfen pilotları çağırın, onlar da koltukların durumunu görsün" dedi. Bir görevli içeride yaşanan durumu pilotlara bildirdi. Kalkış hazırlığı içinde olan pilotlar, bakan eşinin çağrısına uymadı ve onlar da koltuk temizliğinin yer hizmetleriyle ilgili olduğunu hostesler aracılığıyla bakan eşine iletti.

Bakan eşi ile hostesler arasında koltuk temizliği yüzünden başlayan tartışma, yolcular tarafından da hayretle izlendi. Bazı yolcular bakan eşinin haklı olduğu konusunda destek verirken, bazıları da hosteslerin yanında yer aldı.

ESKİ BAKAN KOLTUĞUNU VERDİ

Bakan eşinin koltuğa bir türlü oturmaması yüzünden hostesler de kalkış hazırlıklarını yapamadı. Pilotlar da tartışmanın bitmesini bekledi. Ancak, bakan eşi ve hostesler arasındaki tartışma giderek büyümeye başladı. Hosteslerin yağ lekelerini silmemesi, bakan eşinin de silmeleri için diretmesinin sonunun gelmeyeceği anlaşılınca, AKP'li eski Dışişleri Bakanı Yaşar Yakış, "Hanımefendi siz benim bulunduğum koltuğa gelin, ben sizin yerinize otururum" dedi. Bakan eşi, eski bakanın koltuğuna oturdu ve böylece saat 18.00'de kalkması gereken uçak saat 18.13'te hareket edebildi.

"BEN VATANDAŞLIK GÖREVİMİ YAPTIM"

AKP'nin en sakin bakanlarından Hayati Yazıcı'nın eşi Selma Yazıcı yaşadıklarını şöyle anlattı: "Yalnız benim oturacağım koltukta değil, aynı sıradaki diğer koltuklarda da yağ lekeleri, ekmek kırıntıları vardı. Bu şekilde oturulmaz. Koltukları hostese gösterip temizlenmesini istedim. Ancak, onlar böyle bir görevlerinin olmadığım söylediler. Bana ıslak mendil verip temizleyebileceğimi söylediler. Bunun yer hizmetlerinin görevi olduğunu anlattılar.

Kimin görevi olursa olsun, uçağa binen yolcu temiz koltuklara oturmak ister. Ben de bu yönüyle vatandaşlık görevimi yaptım. Dilerim, bundan sonra temizliğe dikkat edilir."

Sözcü'nün görüştüğü bir hostes de, uçakta başka bakan ve milletvekili eşlerinin bu tür tutumlarıyla karşılaştıklarını, kendilerini aşağılayan ifadeler kullanıldığını söyledi. Hostes, uçağın temizlenmesinin kendileriyle ilgili bir görev olmadığını da belirtti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum