Hayatımızı daha anlanlı kılmak‏

Hayatımızı daha anlanlı kılmak‏

1.Sınıf Emniyet Müdürü Kopenhag Emniyet Müşaviri Feyzullah ARSLAN Yazdı...

HAYATIMIZI DAHA YAŞANABİLİR HALE GETİRMEK İÇİN YAPACAKLARIMIZ

1_2452254ts1306589504927_defaultimage.20110923023829.jpg 

                                                *Feyzullah Arslan

   Hani çocukluğumuzda duyduğumuz ; ’’ Hayat bir gemidir , yoktur yelkeni , resmime baktıkça hatırla beni ’’ cümlesi varya , işte hayat gerçekten yelkeni olmayan bir gemi olsa gerek . Bu cümleleri hiç bir yerde görmesek , okumasak bile , dedemizin , babamızın askerlik hatırası fotograflarında görüp okumuşuzdur. Bu bahsedilen hayat kimilerinde de kısa, hatta çok kısa olabiliyor. Mutlu, umutlu veya mutsuz olabiliyor. Dileğimiz sizlerin uzun ve sağlıklı yaşamanızdır . Ancak hayatın kısa veya uzun olmasından ziyade iyi, mutlu , anlamlı , sağlıklı, faydalı ve başkaları için de anlam ifade edebilen, bu dünyadan ayrıldıktan sonra anılan , rahmet okunan bir hayat sürmek önemli olsa gerek. Hani derler ya ’’ eşek ölür kalır semeri , adam ölür kalır eseri ’’. Eseri kalanlardan olmanız ve olmamız da dileğimizdir . İşte birtakım önlemler almak , birtakım işlemler yapmak bize düşüyor. Hatta hiç ihmâl etmemek gerekiyor. Bu yapabileceğimiz iş ve işlemleri sıralayarak dikkatinize sunmak , hayatınızı daha anlamlı ve mutlu kılmaya biraz katkıda bulunmak istiyorum.

 

* Ufak şeyleri dert etmeyin * Erken kalkmaya alışın * Hayatı olduğu gibi kabul edin * Tenkit etme isteğinizi bastırın * Bırakın ara sıra canınız sıkılsın * Herkese iyilik etmeye çalışın * Başkalarını suçlamayı bırakın * Herkese hakim olmaya çalışmayın * Konuşmadan önce dinleyin yazmadan önce düşünün * Kusursuz olamayacağınızı kabullenin * Sabrınızı geliştiren çalışmalar yapın * Her an bir şey öğrenmeye hazır olun * Konuşmadan önce derin bir soluk alın * Az ve öz konuşun, bilmediğiniz şeyde ısrarcı olmayın * İnsanların gözlerinin içine bakın,gülümseyin * Bırakın, çoğu zaman başkaları haklı olsun * Aileyi, ev halkını her zaman dinleyin, onlara vakit ayırın *Aynı anda birkaç şey yapmaya çalışmayın * Beterin beteri var halinize şükredin * Bu gününüzü son gününüz, yarını yokmuş gibi yaşayın * Herkesin onayını alamayacağınızı unutmayın * Yaptığınız iyiliklere devam edin, onlardan bahsetmeyin * Bulunduğunuz durumdan zevk alın, mutlu olmaya çalışın * Sizler kadar başkalarının da bildiğini unutmayın * İncitmeden önce hissedin, nefretten önce sevin * Kızdığınızda , öfkelendiğinizde 10’ a  kadar sayın * Başka fikirlerde de doğruluk payı arayın * Her gün biraz vaktinizi minnettarlık için harcayın * Aile büyüklerinizi, ebeveynlerinizi arayın * Kırkından sonra değil , farkından sonra hayat başlar bilin * Gördüğünüz her şeyde yaradanın izi olduğunu unutmayın * Yaradılanı sevin yaradandan ötürü * Olduğunuz gibi görünün , göründüğüz gibi olun*****

Biliniz ki, unutmayınız ki bu hayat sizin. Mutlu olmak hakkınız , yaşaması gereken sizsiniz . ONU YAŞAYIN, HİSSEDİN, ONDAN HOŞNUT OLUN, ANLAMLI VE YAŞANILIR KILIN …Hani şair demiş ya ’’ bir yolun varsa gidecek sona bırakma , bir sözün varsa dilden yüreğe hiç susma, görmen gerekiyorsa git yanına , okşaman gereken bir yürek varsa esirgeme elini, hayat çok zalim , an gelir… elini tutar kullanamazsın , yüreğini alır senden ,,, o  zaman istesende ,,, dokunamaz, göremez, gidemez, söyleyemez olursun…..

İşte hayatı  daha anlamlı kılmak için bunların yanı sıra öncelikli konulardan birisi de eğitime önem vermektir. Bilmeli ve inanmaliyiz ki eğitim her türlü güzelliğin kaynağıdır. Evdeki, işteki , hayattaki başarının kaynağı eğitimdir. Bu nedenle çocuklarımızın eğitimine oldukça önem vermeliyiz. Unutmayın ki gençler geleceğimizdir. Geleceğimizin bu günden daha iyi olmasını , daha aydınlık olmasını istiyorsak çocuklarımızın eğitimine önem vermeliyiz. Şimdiden bu yolda başarılar diliyor, gençleri de yeni öğretim yılında daha başarılı olmaya davet ediyor, sevgilerimi sunuyorum.

Burada bir şeyi de hatırlatmak istiyorum. Danimarka 15 eylülde parlemento seçimleri (milletvekilleri) yaptı ve yeni üyelerini seçti. Bizler için, Danimarka için hayırlı olsun. Umarım  biz azınlıkların sorunlarını çözerler. Ancak biz 19 000 Danimarka vatandaşı , Türkiye kökenli seçmenden sadece 8 000 seçmen oy kullanmış. İşte bu, bizlerin sorumluluk anlayışımızla  bağdaşmıyor. Neden iki milletvekili ile yetinelim ? Herkes oy kullansa 4 veya 5 milletvekilimiz olur. Sorunlarımızı daha kolay çözerler . Yeni seçilen milletvekillerimizi kutluyor, başarılar diliyorum. Bundan dolayı yerel (belediye ) ve genel (milletvekili ) seçimlerde herkesi oy kullanmaya özellikle davet ediyorum. BİLESİNİZ Kİ OY KULLANMADAN, VATANDAŞLIK GÖREVİMİZİ YERİNE GETİRMEDEN , EĞİTİME GEREKEN ÖNEMİ VERMEDEN ŞİKAYET HAKKIMIZ OLAMAZ VE SORUNLARIMIZ ÇÖZÜLEMEZ  ve şikayetlerimiz hep devam eder sorunlarımızla. Mutluluğu yaşamadan, hakkımızı alamadan huzursuz ve anlamsız bir hayat sürmeye devam ederiz. Dileğimiz daha iyiye kavuşmaktır. Buda sizlerin elindedir ve çözüm sizdedir , çaresiz değilsiniz çare sizdedir. Kalın sağlıcakla.

*Kopenhag Emniyet Müşaviri

  

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum