'Haydi rastgele' deyip açıldılar

'Haydi rastgele' deyip açıldılar

Kocaeli'nin Karamürsel ilçesi Ereğli Mahallesinde, yeni av sezonu hazırlıklarını tamamlayan balıkçılar, okunan duaların ardından avlanma yasağının sona ermesiyle ''rastgele'' deyip denize açıldılar.

Balıkçılar, aileleri ve kalabalık vatandaş topluluğu yasağın sona ermesine birkaç saat kala Ereğli sahilinde toplandı. Burada Karamürsel Müftüsü Abdülcelil Çakar ve Karamürsel Merkez Camisi imamı Yusuf Anlağan, av sezonunun bereketli geçmesi için vatandaşlarla birlikte dua etti. Daha sonra AK Parti Kocaeli Milletvekili Azize Sibel Gönül ve Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım, teknelerin kaptanlarına Türk bayrağı hediye etti. Balıkçı barınağından 22.00'de 7 tekneyle denize açılan balıkçılar, sonar ve radar cihazlarıyla yaptıkları kontrollerin ardından ağlarını, avlanma yasağının sona erdiği 24.00'ten itibaren Hereke, Dilovası, Tuzla ve Altınova açıklarında denize bıraktılar. Bir süre sonra ağlarını toplayan balıkçılar, denizde umduğunu bulamadı. Ağlara takılan hamsiler yeterli iriliğe erişmediği için denize bırakıldı.

Ereğli Balıkçılar Kooperatifi üyesi Hüseyin Abanoz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 4 aydır sürdürdükleri hazırlıkların ardından av yasağının sona ermesiyle ''Vira bismillah'' diyerek ağlarını denize bıraktıklarını belirterek, ilk ay hamsi avlamayı ümit ettiklerini ancak umduklarını bulamadıklarını söyledi. Sonraki aylarda palamut, çinekopun akım zamanının başlayacağını ifade eden Abanoz, ''Hamsiden umudu kestik, palamutu, çinekopu bekleyeceğiz artık'' dedi. İlk attıkları ağa küçük boyutta hamsi takıldığını ve ''balıkları geri salmak zorunda kaldıklarını'', ikinci attıkları ağdan da 10 kasa istavrit, 20 kasa sardalya elde ettiklerini kaydetti.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :