Hazine Müsteşarlığı açıkladı

Hazine Müsteşarlığı açıkladı

Hazine Müsteşarlığı'nın açıkladığı verilere göre Türkiye'nin brüt dış borç stoku, Mart sonu itibarıyla 411,5 milyar dolar, net dış borç stoku ise 257,2 milyar dolar oldu. Aynı dönemde Hazine garantili dış borç stoku ise 11,7 milyar dolar olarak gerçekleşt

Türkiye'nin brüt dış borç stoku, Mart sonu itibarıyla 411,5 milyar dolar, net dış borç stoku ise 257,2 milyar dolar oldu. Aynı dönemde Hazine garantili dış borç stoku da bolarak gerçekleşti.
Hazine Müsteşarlığı, 31 Mart 2016 itibarıyla 'Brüt ve Net Dış Borç Stoku ile Hazine Garantili Dış Borç Stoku verilerini açıkladı. Buna göre; Türkiye'nin brüt dış borç stoku, 411,5 milyar dolar oldu, stokun milli gelire oranı yüzde 58,1 olarak hesaplandı. Türkiye'nin net dış borç stoku da aynı dönemde 257,2 milyar dolar olarak gerçekleşti, stokun milli gelire oranı yüzde36,3 olarak kaydedildi. Ayrıca, Hazine garantili dış borç stoku da 11,7 milyar dolar oldu.

Kamu net borç stoku, bu dönemde 162,9 milyar lira olarak gerçekleşirken, stokun, milli gelire oranı yüzde 8,1 olarak hesaplandı. AB tanımlı genel yönetim borç stoku 649,8 milyar lira, milli gelire oranı ise yüzde 32,3 olarak belirlendi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.