HDP bu kez kandıramayacak

HDP bu kez kandıramayacak

7 Haziran öncesi Diyarbakır mitinginde bomba patlatarak HDP’nin barajı geçmesini sağlayan güçlerin, 1 Kasım öncesi aynı yöntemle seçmenleri tekrar kandıramayacağını dile getiren araştırma şirketi yöneticileri, “Kanlı saldırılarla oy toplama girişimleri bu

7 Haziran öncesi Diyarbakır mitinginde bomba patlatarak HDP’nin barajı geçmesini sağlayan güçlerin, 1 Kasım öncesi aynı yöntemle seçmenleri tekrar kandıramayacağını dile getiren araştırma şirketi yöneticileri “Kanlı saldırılarla oy toplama girişimleri bu kez boşa çıkacak. Vatandaşlar, terör kartını kullanarak PKK’yı aklama ve siyasi uzantısı HDP’yi siyaseten güçlendirme oyununu gördü. Seçmen, sol gruplarla HDP çevrelerinin birlikte gerçekleştirdiği eylemlere saldırılarak marjinal sol grupların HDP etrafında birleştirilmek istendiğini fark etti. Bu kez aynı sonucu alamayacaklar. 1 Kasım’ın kaybedenleri, siyasi istikrarsızlığı körükleyen HDP ve MHP olacak.” dediler.

BU KEZ KANDIRAMAYACAKLAR

ORC Araştırma Şirketi’nin sahibi Mehmet Murat Pösteki, “Olaydan sonra çeşitli bölgelerde yaptığımız bazı gözlemler oldu. Seçmenler bu saldırıların amacını fark etmiş durumda. Ankara saldırısının 1 Kasım seçim sonucuna yönelik olduğu kanaati yüksek. Ankara saldırısının HDP’ye oy kaybettirme ihtimali daha yüksek. HDP’nin mağdur algısı üzerinden bu kez oy toplayamayacağını düşünüyorum” dedi.

MAK Danışmanlık Başkanı Mehmet Ali Kulat, “Ankara saldırısında kimin mağdur olduğuna bakmak lazım. Saldırıda eğer PKK bağlantısı ortaya çıkarsa HDP açısından tam tersi etki yapar. Türkiye’de zannedilenin aksine milliyetçi partilerden CHP ve AK Parti’ye doğru seçmen kayması da yaşanabilir. Ankara saldırısı, zaten terörle özdeş hale gelen HDP’ye oy kaybettirebilir.” dedi.

Ankara’da gerçekleşen terör saldırısının hedefinin Türkiye, AK Parti ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olduğuna dikkat çeken Siyaset Bilimci, Gazeteci, Yazar Ömer Turan, “Paralel Medya, Doğan Medyası ve HDP’liler tarafından terör saldırısının hemen ardından cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, AK Parti’nin ve devletin ortada daha hiçbir veri ve done yokken suçlanması manidar. Türkiye’de terör saldırısını siyasi ranta dönüştürmek isteyen bir zihniyet var” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.