HDP kongresinde Türkiye partisiyiz mesajı

HDP kongresinde Türkiye partisiyiz mesajı

"Ortak Vatan" sloganıyla HDP kongresinde konuşan Demirtaş, "81 ilde de örgütleneceğiz" derken, Ertuğrul Kürkçü, "CHP ve MHP'den çok daha etkin bir Türkiye partisi olduğumuzu göreceksiniz" dedi.

HDP 2. Olağanüstü Büyük Kongresi, Diyarbakır’da Ahmet Taner Kışlalı Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirildi.

81 İLİN PARTİSİ OLACAĞIZ

Kongrede bir konuşma yapan Demirtaş Türkiye'nin her ilinde örgütlenerek Türkiye partisi olacaklarını belirtti. Cumhurbaşkanlığı seçimlerine de değinen Demirtaş, konuşmasını şöyle sürdürdü: Halkların Demokratik Partisi olarak hakiki bir cumhurbaşkanı adayı ile ortaya çıkacağız. Devletin iki adayına karşı halkın tek adayıyla cumhuriyet tarihinde ilk defa Çankaya’ya halk çıkacak inşallah. Her şeyden önce HDP’yi Türkiye’nin 81 ilinde yeniden örgütleyerek tabana yayılmış en geniş kitle partisini ilk genel seçimlere hazır hale getirmek zorundayız.”

TRABZON'DA LAZ'IZ KÜRDİSTAN'DA KÜRT'ÜZ

HDP Eş Genel Başkanı Ertuğrul Kürkçü de, “Bize Türkiye partisi öğütleyenlerin Türkiye partisi olduğundan kuşku duymadıkları CHP ve MHP’den çok daha etkin bir biçimde bir ülke partisi olduğumuzu, ülke çapında faaliyet gösteren bir parti olduğumuzu göreceksiniz. Biz, ülke çapında faaliyet göstermeyi ve ülke halklarının her birinin evine ulaşmayı önemsiyoruz. CHP’nin ve MHP’nin Kürdistan’ın kapılarında biten etkinliğine mukabil HDP, 30 Mart seçimlerinde Türkiye’nin her yerinde aday gösterdi, oy aldı”diye konuştu. Kürkçü, “Okmeydanı’nda, Sivas’ta, Pazarcık’ta Aleviyiz, Çuvurova’da Hatay’da Arap’ız, Akdeniz’de Ege’de Türkmeniz, Trabzon’da Laz’ız, Kürdistan’da Kürt’üz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.