HDP'li vekil PKK'yı uyardı: Savaş kaybettirir

HDP'li vekil PKK'yı uyardı: Savaş kaybettirir

HDP Muş Milletvekili Demir Çelik, Yüksekova'da üç askerin şehit edilmesine ilişkin, "Her türlü ölümün önüne geçmemiz gerekiyor. PKK ya da devlete de hatırlatmak isteriz ki savaş kaybettirir" dedi.

Hakkari'de 3 askerin, çarşı izninde sivil olduğu bir sırada arkalarından vurularak şehit edilmesinin ardından HDP'den aykırı bir ses ilk kez duyuldu.

ASKERLER SİLAHSIZDI

HDP'nin Muş milletvekili Demir Çelik "Askerlerin silahsız olması, bu manada ayrıca üzerinde hassasiyetle durmamız gereken bir konu" dedi.

Çelik, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Tunceli'deki mezarlık gerginliğine değindi. Kendisinin de bölgeye gittiğini belirten Çelik, sınırlı sayıda insan ve araçla mezarlığa ulaşmak istemelerine rağmen kontrol noktalarında izin verilmediğini söyledi. Seyahat özgürlüklerinin engellendiğini, bunun anayasa da aykırı olduğunu savunan Çelik, geçişlerine izin verilmemesinin nedeninin, bölgede Aleviler yaşıyor olmasından kaynaklandığını iddia etti. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Çelik, çözüm sürecinde, HDP olarak siyasi sorumluluklarını yerine getirdiklerini, ancak devletin bu süreçte gerekli adımları atmadığını savundu. Çelik, "İktidarın çözüm sürecinden anladığı, 'PKK silahları bıraksın, HDP de yalnızca benim vereceklerimle yetinsin' şeklinde" dedi.

"SAVAŞMAK KAYBETTİRİR"

Yüksekova'da üç askerin şehit edilmesine ilişkin soruyu yanıtlayan Çelik, "Askerlerin silahsız olması, bu manada ayrıca üzerinde hassasiyetle durmamız gereken bir konudur. Her türlü ölümün önüne geçmemiz gerekiyor. PKK ya da devlete de hatırlatmak isteriz ki savaş kaybettirir. Barış; özgürlük, adalet ve gelecektir. Tarafların bu bakışımıza saygılı olmasını bekliyoruz" diye konuştu. Şehitler son yolculuğuna uğurlandı! Demir Çelik, Kars'ın Kağızman ilçesinde 3 teröristin etkisiz hale getirilmesi ile Yüksekova'da üç askerin şehit edilmesi konusunda "misilleme" tartışmalarını doğru bulmadığını ifade ederek, "HDP olarak biz 'misilleme' diye bir şey dile getirmedik. Sadece, bu olayların üstüste gelmesi, bizi yeniden savaş ortamına götürebileceği endişesi yaşandı. Üç gerillaya karşı üç asker ya da üç askere karşı üç gerilla algısından kurtulmamız gerekiyor. Ayıptır, günahtır. Biz futbol maçı oynamıyoruz" diye konuştu.

"HERKES  BAYRAĞA SAYGILI OLMALI"

Çelik, terör örgütünün de yol kapatarak insanların seyahat özgürlüklerini engellediğinin anımsatılması üzerine, bunu da doğru bulmadıklarını, çünkü vatandaşın zor durumda kaldığını ifade etti. Demir Çelik, bölgedeki bazı gösterilerde Türk bayrağının yakılmasına ilişkin soru üzerine, herkesin bayrağa saygılı olması gerektiğini, bunların, amacı aşan hareketler olduğunu dile getirdi. Gelecekten ümitlerini kesen ve uyuşturucu bağımlısı olan gençlerin bulunduğunu anlatan Çelik, söz konusu kişilerin, bu hassasiyeti taşımadığını kaydetti. Çelik, "Kendini bilmez, haddini aşan, kontrol edilemeyen insanların işidir bunlar. Bu durum bizi de itibarsızlaştırıyor. Bizim kontrolümüz dışında oluyor. Bizden görünüyorsa bile bir kısım hastalıklı kişilerdir bunlar" dedi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.