HDP'lilerin Cizre resti istifa getirdi!

HDP'lilerin Cizre resti istifa getirdi!

HDP'li iki ismin istifasındaki sır perdesi aralanıyor. İşte Ankara kulislerindeki istifa restinin ayrıntıları;

Ankara kulisleri HDP'li 2 bakanın istifasını tartışıyor! Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'un da tepki gösterdiği açıklamaların sahibi iki HDP'li ismin, Bakanlar Kurulu'nda Cizre'yi gündeme getirdiği, Başbakan Davutoğlu'nun ise bu eleştirileri kabul etmediği belirtiliyor. İşte istifanın perde arkası;

Bakanlar Kurulu toplantısı devam ederken dün sürpriz bir haber geldi. Seçim hükümetinde yer alan HDP'li Kalkınma Bakanı Müslüm Doğan ve AB Bakanı Ali Haydar Konca görevlerinden istifa etti. Konca, istifa sonrası hükümeti suçları ve fiilen görevi yürütemedikleri gerekçesiyle istifa ettiklerini açıkladı.

İSTİFA EDEN BAKANLARIN YERİNE KİMLER ATANDI? TIKLA

İSTİFANIN PERDE ARKASINDA NELER VAR?

NTV'de yer alan iddiaya göre HDP'li 2 bakan Bakanlar Kurulu toplantısında Varto ile Cizre'de yaşanan olayları ve parti binalarına yapılan saldırıları gündeme getirdi.
 
HDP'li bakanlar, "Biz çatışmaları durdurmak istiyorduk ancak bunda başarılı olamadık" deyip istifa etmek istediklerini söylediler. Eski Kalkınma Bakanı Müslüm Doğan, Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu'nun kendilerine yönelik basına yaptığı "Cizre'ye gitme kararıyla ilgili azledilmeleri gerektiğine" ilişkin açıklamalarına tepki gösterdi.

İSTİFA RESTİNE DAVUTOĞLU CEVABI 
 
Başbakan Davutoğlu ise, HDP'li bakanların anayasal bir zorunluluk nedeniyle bu hükümette olduklarını belirterek "Katılmak nasıl kendi kararınızsa ayrılmak da sizin kararınız" dedi.
 
Davutoğlu "Mesele Cizre'de yaşananlar ise hendekleri kim kazdı, yolları kim kapattı, çatılara keskin nişancıları kim yerleştirdi?" diye sordu. Başbakan"Biz vatandaşın güvenliğini temin etmek için Cizre'de operasyon yaptık" diye ekledi. Bu konuşmalar sonrasında HDP'li bakanlar Başbakan'la tokalaşıp toplantıdan ayrıldı.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.