'HDP'nin birçok kararı tartışma konusudur!

'HDP'nin birçok kararı tartışma konusudur!

HDP 24'üncü dönem Hakkari milletvekili Adil Zozani HDP'nin dokunulmazlıklarının kaldırılması için dilekçe vermesinin doğru olmadığını söyledi.

Adil Zozani, HDP vekillerinin yasama dokunulmazlıklarının kaldırılması için "hodri meydan" demesinin doğru olmadığını söyledi.

"Aklı selim bir atmosferde düşünüldüğü taktirde HDP’nin de birçok kararının doğruluğu tartışma konusu olacağı kesindir" diyen Zozani'ye göre Meclis Başkanı verilen dilekçeyi reddetmeli.

YERİNDE BİR KARAR DEĞİL

Halkların Demokratik Partisi Milletvekillerinin yasama dokunulmazlıklarının kaldırılması talebiyle parlamento başkanlığına dilekçe vermelerini yerinde bir karar olarak görmüyorum.

80 VEKİLİN MECLİS'TE OLMASI HALKIN KARARIDIR 

Kürt legal demokratik siyasetinin parlamento bünyesinde bulunmaları tüm dönemler açısından birilerinde hazım sorunu yaratmıştır. Parlamento temsiliyeti tamamıyla halkın kararına göre şekillenir ve bu şekillenişin kabulü demokratik yaşamın olmazsa olmazıdır. HDP’li 80 milletvekilinin parlamentoda oluşu halkın kararıdır ve herkesin buna saygı göstermesi lazımdır.

HDP'NİN BİRÇOK KARARI TARTIŞMA KONUSUDUR 

Kimse kimseye siyaset beğendirme arayışı içinde olmamalıdır. HDP’nin yanlış tutum sergilediği varsayılıyor ise, kimse düzeltme ve hizaya getirme yetkisini kendisinde görmemelidir. Bu yetki ve karar halka aittir. Tersi faşizan yaklaşım olur.

Aklı selim bir atmosferde düşünüldüğü taktirde HDP’nin de birçok kararının doğruluğu tartışma konusu olacağı kesindir. Ancak mevcut bloklaşma ve kinle zehirlenmiş atmosferde verilen kararların sağlıklı muhakemesini mümkün kılmamaktadır.

HODRİ MEYDAN DEMEK YANLIŞTIR 

HDP’nin ‘madem dokunulmazlıklarımızı kaldırmak istiyorsunuz, hodri meydan’ demesi yanlış bir tutumdur. Şunu bilmek lazım temsiliyet halkın emanetidir ve bu emanet üzerinden restleşme yapılmamalıdır.

AKIL KARI DEĞİLDİR 

Kürt legal siyaseti parlamentoda temsil imkanı bulduğu her dönemde zaman zaman bu tarz tehditlere maruz kalınmıştır. 2012 yılında benzer bir tartışma yaşandı. Nihayetinde halkın iradesine müdahale etmek akıl karı değildir. Kimi Kürt siyasetçilerinin parlamentodan derdest edilmesine sebebiyet verecek tutum kolayca göze alınamaz. 1994’te denendi de ne oldu? Bugün aynı yanlışın denenmemesi gerektiğini aklı başında herkes biliyor ve söylüyor.

REDDEDİLMESİ DOĞRU OLACAKTIR 

HDP’li vekillerin bu dilekçeleri vermemeleri gerektiğini düşünüyorum. Verilmesi durumunda da Meclis Başkanına görev düşmektedir. İlerde HDP’li vekillere karşı siyasi şantaj malzemesi olarak kullanılacak olan bu dilekçelerin Meclis Başkanlığınca ret edilmesi doğru karar olacaktır. Meclis İçtüzüğü sayın Başkana bu yetkiyi vermektedir. ‘Dilekçeleri işleme koymuyorum’ demelidir.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.