HDP'nin sokağa çıkın çağrısına halk ilgi göstermedi

HDP'nin sokağa çıkın çağrısına halk ilgi göstermedi

HDP'li Figen Yüksekdağ'ın kayyum kararına karşı halkı sokaklara çağırmasına karşın alanlara çok az sayıda insan toplandı.

HDP'nin sokağa çıkın çağrısına halk ilgi göstermedi

Yüksekdağ, Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde partisinin ilçe teşkilatını ziyaret etti. HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile belediyelere yapılan görevlendirmeyle ilgili, "Seçilmişlerin yerine atanmışların konulmasını, yerleştirilmesini tanımıyoruz." dedi.

"HALKIMIZ DİRENİŞ GÖSTERECEKTİR"

Belediyeler için görevlendirilen kişileri tanımadıklarını ifade eden Yüksekdağ, şöyle konuştu: "Seçilmişlerin yerine atanmışların konulmasını, yerleştirilmesini tanımıyoruz. Halkımız demokratik sivil itaatsizlik yöntemleriyle iradesine, mevzilerine sahip çıkacak. Her yerde bu halkın iradesinin büyüyen direnişine tanık olacaklar. İşte bizlerin bugün gerçekleşen darbeye cevabı da budur. Bütün darbelerin ortadan kalkması ve halk iradesinin hakim olması için her yerde her alanda nöbetteyiz. İşte asıl demokrasi nöbetleri bu günden itibaren başlıyor. Her yerde seçilmiş mevzilerimize sahip çıkmak için 24 saat nöbette olacağız ve hazır olacağız. Siyasi irademize karşı yapılan bu saldırıya asla boyun bükmediğimizi, asla teslim olmadığımızı bir kere daha dosta, düşmana ilan edeceğiz."

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.