'Hedef 635 km metro ağı'

'Hedef 635 km metro ağı'

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, hedeflerinin, 2023 yılında metro uzunluğunu 635 kilometreye çıkarmak olduğunu söyledi.

4. Levent-Darüşşafaka metro hattında incelemelerde bulunan Topbaş, gazetecilere yaptığı açıklamada, İstanbul'da ulaşım adına çok ciddi çalışmalar yapıldığını kaydetti.

Görev yaptıkları dönemde 34 kilometre raylı sistemi bitirerek hizmete aldıklarını, şu anda 48 kilometrelik metro inşaatının da devam ettiğini vurgulayan Topbaş, ''Hedefimiz, 2023 yılında metro uzunluğunu 635 kilometreye çıkarmak'' dedi.

Topbaş, metro istasyonlarının kısa sürede tamamlandığını, nezih ve temiz istasyonlar ile ileri teknolojiyle geliştirilmiş vagonların İstanbul'a kazandırıldığını belirterek, Darüşşafaka istasyonunun açılışının önümüzdeki günlerde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımıyla yapılacağını aktardı.

Bu yıl sonunda Hacıosman istasyonunun çalışmalarının da tamamlanmasının beklendiğini ifade eden Topbaş, bu istasyonun 2011'in ilk aylarında yolcu ulaşımına açılacağını kaydetti.

Topbaş, Ulaştırma Bakanlığının büyükşehirlerdeki metro yatırımlarını üstlendiğini anımsatarak, kendilerinin de İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak yapılmasını istedikleri metro yatırımlarıyla ilgili müracaatlarını temmuz ayında Bakanlığa ulaştırdıklarını kaydetti.

Bunun dünyada da böyle olduğunu, metroları hükümetlerin yaptığını kaydeden Topbaş, bunu ''kıyak'' olarak görmenin İstanbullular'a haksızlık olduğunu söyledi.

Topbaş, bir gazetecinin, iftaryemeklerinde yapılan referandumla ilgili konuşmalara ilişkin görüşlerini sorması üzerine, ''Referandum, halkın geleceği adına karar vermesi anlamına gelen bir adımdır. Bununla ilgili çalışma yapılıyor. Burada herkes kanaatini söyleyebilir. Siyasi bir ortam değil, siyaset yapılmıyor. Bunu biz siyasi olarak değerlendirmemeliyiz. Kaldı ki burada çıkacak sonuçlar, hiçbir siyasi partinin hanesine yazmayacak. Hep bu söylenmekte ve doğrusu da budur'' diye konuştu.

Referandumun tarihi bir fırsat olduğunu vurgulayan Topbaş, ''Türkiye'nin önünün açılmasında, daha sivil bir anayasanın yapılmasıyla ilgili adım atmada ciddi bir fırsat veren önemli bir süreç. Bunu Türkiye'nin geleceği adına önemsiyorum. Halkımızın da bu şekilde değerlendireceğine inanıyorum. Bunu siyasi bir tavır olarak görmemek lazım'' dedi.

Metro istasyonlarında engelliler için yapılan düzenlemeleri de anlatan Topbaş, her istasyonda farklı bir temanın oluşturulduğuna ve istasyonlarda sanatçıların eserlerine yer verildiğine dikkati çekti.

Etiketler :