Helikopter kazasında şok açıklama

Helikopter kazasında şok açıklama

BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu ve 5 kişinin hayatını kaybettiği helikopter kazasından hemen sonra 'kurtuldular' açıklamasının "asıl sahibi" ortaya çıktı.

Milletimizin yüreğini yakan helikopter kazasından geriye kalan çelişkili açıklamalar oldu. K. Maraş'taki helikopter kazasının duyulması 25 Mart 2009 tarihinde 16:25 sularında medyaya yansımış haber kanalları ve internet siteleri FLAŞ haberlerle kazayı duyurmuştu.
Olayın duyulmasını hemen ardından Muhsin Yazıcıoğlu'nun geçirdiği esrarengiz kazalar BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu ve 5 kişinin hayatını kaybettiği helikopter kazasından hemen sonra 'kurtuldular' açıklamasının "asıl sahibi" ortaya çıktı.

Milletimizin yüreğini yakan helikopter kazasından geriye kalan çelişkili açıklamalar oldu. K. Maraş'taki helikopter kazasının duyulması 25 Mart 2009 tarihinde 16:25 sularında medyaya yansımış haber kanalları ve internet siteleri FLAŞ haberlerle kazayı duyurmuştu.

Olayın duyulmasını hemen ardından Muhsin Yazıcıoğlu'nun geçirdiği esrarengiz kazalar ve bölgeye giden arama- kurtarma faaliyetleri haber ajanslarında yer bulmuştu. İşte tam da bu anlarda Anadolu Ajansı'nın geçtiği bir haber yüreklere su serpilmesine sebep olmuştu.

AA, Kayseri Valisi Mevlüt Bilici'nin "Muhsin Yazıcıoğlu yaralı, şuuru açık. " şeklindeki açıklamasını abonelerine geçmişti. İşte bu haber tam 8 gün sonra "resmi makamlardan kesin teyidi alınamadan oluşturulduğundan" iptal edilmişti.


"Şuuru Açık" Bilgisi Kurtarma Çalışmalarını Olumsuz Etkilemişti

Önce "Kayseri Valisi Bilici'nin Muhsin Yazıcıoğlu yaralı, şuuru açık, henüz hastaneye kaldırılmadı'' başlığıyla yayımlanan AA haberi, resmi makamlardan kesin teyidi alınamadan oluşturulduğundan iptal edildi. Sonrasında ise ardından kurulan taziye çadırını ziyaret eden Kayseri Valisi, Yazıcıoğlu'nun helikopter kazasıyla alakalı kendisine yöneltilen iddialarla ilgili olarak "Konuşacağımız bir şey yok. Milletimizin başı sağolsun. " diyerek yetindi.


Vali Bilici: Teyit Edilmemiş Bilgiler Emniyetten!

Yine bir gün sonra (4 Nisan) Kayseri Valiliği yazılı bir açıklama yaparak "Büyük Birlik Partisi Genel Merkezi'nden Valiliğimizi arayan Genel Merkez üst düzey yöneticileri ile telefonla görüşülmüş ve kendileriyle Emniyet Müdürlüğü'nden gelen teyit edilmemiş ilk bilgiler paylaşılmıştır. " demişti. Vali Bilici'nin kendisine iletilen bilginin Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü'nden geldiğini açıklamasından sonra bugün (07 Nisan) Kayseri Emniyet Müdürü Orhan Özdemir'den "bilgi notu" açıklası geldi. Orhan Özdemir, helikopter kazasıyla ilgili olarak, teyit edilmemiş ilk bilgileri, Kayseri Valisi Mevlüt Bilici'ye bilgi notu olarak verdiğini bildirdi.

Orhan Özdemir, yaptığı yazılı açıklamada, 25 Martta meydana gelen, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun da hayatını kaybettiği elim helikopter kazasıyla ilgili olarak Kayseri Valisi Mevlüt Bilici'ye atfen, resmi niteliği olmayan haberlerin çıktığını belirterek, şunları kaydetti: ''Kazayla ilgili teyit edilmemiş ilk bilgiler, tarafımdan amir-memur ilişkisi içinde, Sayın Valimize bilgi notu olarak iletilmiştir.

İl Emniyet Müdürlüğünün, hassas konularda elde ettiği bilgiler ve duyumlar, 5442 sayılı il idaresi kanununun 11. maddesine göre güvenlikten ve kamu esenliğinin sağlanmasından doğrudan sorumlu olan Sayın Valiye iletilmesinden daha doğal bir sonuç olamayacağı gibi, hukuki bir zorunluluktur. ''

Şimdi Kamuoyu "Çok Kritik İki Soru"nun Cevabını Merak Ediyor
*** Emniyet Müdürü'ne bu bilgileri kim/kimler verdi?
*** Madem teyit edilmemişti bu bilgiler; Kayseri Valisi Mevlüt Bilici neden açıkladı?

Etiketler :