Hem Solcu, Hem Müslüman...

Hem Solcu, Hem Müslüman...

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Masum Türker, hem solcu hem de Müslüman olduğunu söyledi.

Türker, "Müslümanım dediğim için parti içinde bana karşı tavır aldılar. İstifaya çağırıyorlar. Ben, doğduğum günden beri Müslümanım, solcuyum. Benden istifa etmemi isteyenlere genel kurulda soracağım. Müslüman olduğum için oy vermek istemiyorsanız, vermeyin. Ama kimse beni dinimden uzaklaştıramayacak." dedi.

DSP lideri Masum Türker, partisinin Balıkesir İl Kongresi'ne katıldı.

Gala Kongre Merkezi'ndeki yapılan kongrede Divan Başkanlığı'nı Genel Başkan Yardımcısı Önder Aksakal yaptı. Tek listenin çıktığı ve 125 delegenin oy kullandığı kongrede mevcut Başkan Alparslan Pekel yeniden il başkanlığına seçildi.

Türker, partililere hitaben yaptığı konuşmada gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Türkiye'nin önemli bir süreçten geçtiğini belirten Türker, yaşanan süreçte ülkenin bir taraftan küresel düzene intibak ettiğini diğer taraftan ise içeride rejime farklı bir anlam yükleyen iktidar partisinin tutumu ve davranışları bulunduğunu savundu.

Türkiye'de özellikle Avrupa Birliği (AB) ile yapılan anlaşma gereği her geçen gün tarıma darbe vurulduğunu iddia eden Türker, "Tarım şehri olan Balıkesir'de çeşitli destekler yavaş yavaş ortadan kalkıyor. Buna karşılık tarımın hammaddesi olan gübre ve mazot fiyatları yükseliyor. Bu konuda halkın ne yediği, ne içtiği ile kimse ilgili değil. Çocuklarımız iş bulamıyor. Türkiye'de başıboşluğun at koşturduğu bir zaman diliminde yaşıyoruz. Bu nedenle çeşitli araştırmalar yapıyoruz. Bu yaptığımız araştırmalardan biride işsizlikle ilgilidir. Acaba işsizler ne yer, ne içer nasıl geçinir diye bakıyoruz. Bu araştırmaya göre işsizlerin sayısı resmi kayıtlara göre ilan edildiği gibi yüzde 14 değil aynı resmi kayıtlara göre yüzde 18 oranında. Bu arada iş bulamadığı için resmi kayıtlara girmeyen sayıları da hesaplarsak bu sayı yüzde 26'ları buluyor." diye konuştu.

'HEM SOLCUYUZ HEM MÜSLÜMAN'

Hem solcu hem de Müslüman olduğunu ifade eden Türker, partililerin artık bunu söylemesini istedi. Müslümanlığı başkasına bırakmayacaklarını ifade eden Türker şöyle devam etti: "Genel başkan seçildikten sonra parti içindeki muhalefet aleyhimde bir kağıt dağıttı. Bana Süryani ve Hristiyan yaftası vurdular. Babamın adı Ahmet. Kardeşimin adı Mehmet, Muhammet. Bunu öğrenenler daha sonra dedi ki 'Bu adam Müslümanmış. Hani biz solcuyuz diye Müslümanlığımız saklıyoruz ya. Aynı şeyi genel başkan seçildiğim gün yaptılar. Parti içindeki muhalefet benim için Süryani yakıştırması yaptı. Allah'a şükür Müslümanım."

Mardinli olduğunu ve Süryanilerle birlikte yaşadığını anlatan Türker, Süryanilerin çok iyi insanlar olduğunu dile getirdi.

Müslüman olduğunu söylediği için o günden beri parti içinden kendisinin istifa etmesi için baskı yapıldığına dikkat çeken Türker, "Hadi oradan canım. Ben doğduğum günden beri Müslümanım, solcuyum. Var mı diyeceğiniz? Şimdi benden istifa isteyenlere genel kurulda soracağım. Bütün delegelere soracağım. Müslüman olduğum için oy vermek istemiyorsanız, vermeyin. Ama kimse beni dinimden uzaklaştıramayacak." ifadesini kullandı.

Etiketler :