HEMŞİN'İN ADAYI Mehmet OKUMUŞ’mu?

HEMŞİN'İN ADAYI Mehmet OKUMUŞ’mu?

2011 milletvekilliği seçimlerinde tüm Türk kamuoyunda isminden övgü ve takdirle söz ettirerek Ak Parti'den Rize Milletveili a.adayı olan Hemşinli Mehmet Okumuş'un 2014 yılı Mart ayında yapılacak olan yerel seçimlerde Hemşin'den belediye başkanlığı adayl

Hemşin'de doğup büyüyen ilk orta ve lise tahsilini Hemşin'de tamamlayan Mehmet Okumuş'un ismi Türk kamouyunda ulusal ve Rize medyasında Hemşin ile adeta özdeşleşti. Okumuş Hemşin'deki çocukluk yıllarında  çobanlık yaptığını ve çay bahçelerinde çay toplayıp, sırtında çay, gübre, odun, çaça taşıdığını ve bunlarla  hep büyük bir onur ve gurur  duyduğunu ulusal medyaya verdiği demeçlerinde  defalarca anlattı. 

Türk kamuoyunun, Rize ve Karadeniz medyasının, ulusal medyanın çalışmalarını takdir ve yakinen takip ettiği Mehmet Okumuş, 2011 yılı seçimlerinde Rize'den milletvekili adayı olmuş, listelerin açıklanmasından sonra Başbakan Erdoğan ve Ak Parti teşkilatlarının arzu ve talepleri doğrultusunda Rize'de tamamen kendi imkanlarıyla 6 ay süreyle kalarak adaylara ve demokratik sürece büyük bir destek vermiş, tüm Rize'lilerin ve Türk kamuoyunun  takdir ve dikkatini üzerine çekerek hemşehrilerimizin gönlünde adeta taht kurmuştu. 

T.C Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan ülkesel kokartlı profesyonel turist rehberi ve tercüman olan Mehmet Okumuş, mükemmel derecede İngilizce biliyor. Okumuş 1980'li yıllarında sonunda Hemşin'de  Rize yaylalarında ve Kaçkar dağlarında yayla ve trekking turizmini başlatan ilk isimlerden biri olarak biliniyor. .

Vizesiz Avrupa Hareketi ve Türkiye Platformu isimli sivil toplum oluşumunun da kurcu başkanı olan Mehmet Okumuş, Türkiye'nin milli menfeaatleri. Türk vatandaşlarının AB ülkelerine vizesiz seyahat hakları , Türkiye'nin  ve Rize'nin uluslararası platformlarda tanıtılması ile ilgili kendi maddi imkanları ile üst düzey tanıtım ve lobi faaliyetleri yürütüyor. 

Mehmet Okumuş, Türkiye'nin milli menfaatleri ve Türkiye'nin turizm değerlerinin tanıtımından dolayı Başbakan Erdoğan ve bakanları tarafından defalarca takdir edildi. Okumuş yaptığı çalışmalardan dolayı daha önceki yıllarda Cumhurbaşkanı Gül ve Başbakan Erdoğan'a da verilmesi layık görülen  yılın Starları' ödül yarışmasında halkın oylarıyla 'Onur Ödülü'ne layık görüldü. Hemşehrimiz Okumuş'a 2012 Haziran ayında  İstanbul'da düzenlenen ve İslam Birliği Teşkilatı Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu ve dönemin Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Gunay'ın da katıldığı muhteşem bir tören ile Türkiye'nin milli menfaatleri için yürütmekte olduğu başarılı ve gönüllü çalışmalarından dolayı onur ödülü verildi. 

Siyaset, iş, sanayi, ekonomi, bürokrası, medya ve turizm dünyasının çok yakından tanıdığı bir isim olan Mehmet Okumuş, tarafsız, her kesimi kuçaklayan kişiliği , vizyonu ,projeleri, çok iyi ikili insan ilişkileri, medeni cesareti, girişkenliği, alçak gönüllüğü, halk arasından bir kişi oluşu ve gençlerin ve bayanların başarısına büyük önem vermesiyle tanınıyor. 

Hemsin'de çok iyi tanınan ve sevilip sayılan Mehmet Okumuş'un Hemşin'deki tüm mahalle ve köylerdeki  sevenleri, akraba ve dost çevresi ve  özellikle öğrencilik yıllarındaki Hemşin dönem arkadaşları, Hemsinli gençler  ve öğretmenleri tarafından belediye başkanlığı için ikna edilmeye çalışıldığı ve destekleneceği konuşuluyor. 


Mehmet Okumuş'un belediye  başkanı olması durumunda Hemşin'in çok büyük bir kalkınma ve tanıtım hamlesine gireceği, Hemşin gençliğinin,önünün açılacağı ve Hemşin çayının ve turizm değerlerinin tüm Türkiye'de ve dünyada marka olacağı, Hemşin'in hak ettiği itibarı ve kalkanıp gelişme ve büyüme sürecini yakalayacağı bugünlerde sıkça dile getiriliyor.

2009 yılındaki yerel seçimlerde de belediye başkan adaylığı için ismi geçen Okumuş, aday olmamış, milletveilliği adaylığı için çalışmalarını 3 yıl önceden başlatmıştı. Okumuş'un önümüzdeki yerel seçimlerde Hemşin'den gelen talep ve tavsiyelere uyup belediye başkanlığına  mı aday olacaği, yoksa 2015 yılında yapılması beklenen milletvekili seçimlerinde milletvekili  adayı mı olacağı merakla bekleniyor.


 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.