Heniyye: Omuz omuza verirsek...

Heniyye: Omuz omuza verirsek...

Uzun bir yolculuğun ardından Gazze’ye varan Asya-1 kafilesini kabul eden Başbakan İsmail Heniyye, birçok sıkıntıya rağmen Gazze topraklarına ulaşmak için güçlü bir irade ortaya koyan ve yılmadan yola devam eden kafiledeki aktivistleri takdir ettiklerini s

Filistin’in özgürlüğe kavuşmasının Filistinlilerin, Arapların ve İslam ülkelerinin dayanışma içine girmesiyle mümkün olabileceğini söyleyen Başbakan Heniyye, bu üç tarafın yapacakları işbirliğinin başkenti Kudüs olan Filistin devletinin kurulması için yeterli olacağını ifade etti.

Aktivistleri Gazze’de karşılamaktan onur duyduklarını belirten Başbakan Heniyye, Özgürlük Filosuyla Mavi Marmara Gemisine yapılanların bu kafilelere katılan insanların inancını yansıttığını belirtti.

Siyonist işgal rejiminin beş yıldır kuşatma altında tuttuğu Gazze halkının çektiği sıkıntılara da değinen Heniyye, Filistin halkıyla hükümetinin şu anda daha güçlü olduğunu ve geleceğe çok emin adımlarla yürüdüğünü dile getirdi.

Asya-1 kafilesini kabulde Başbakan Heniyye’nin yanında Başbakan danışmanı Dr. Yusuf Rezka, İsa En-Neşşar ile hükümet sözcüsü Tahir En-Nunu da hazır bulundu.

Filistin Enformasyon Merkezi

Etiketler :