Heniyye, Son Sözünü Söyledi

Heniyye, Son Sözünü Söyledi

Heniyye: “Filistin Toprakları İçindeki Mukaddes Mekânlarıyla Birlikte Bizimdir”

Filistin Başbakanı İsmail Heniyye, işgal hükümetinin Hz. İbrahim Camisi ile Bilal bn. Ebi Rebah Camisini ulusal tarihi eserler listesine almasının, işgal devletinin Filistin topraklarını Yahudileştirmek, tarihi eserleri çalmak ve buradaki İslami izleri silmek için uygulamaya koyduğu kirli planın bir devamı olduğunu ifade etti.

Başbakan Heniyye bu açıklamaları, Filistin Meclis İdaresi’nin bugün birçok bakan, milletvekili, hükümet temsilcisi ve direniş grupları ile sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin katılımıyla Gazze’de düzenlediği eylemde yaptı.

Başbakan Heniyye yaptığı konuşmada şunları ifade etti: “İşgal hükümetinin aldığı bu karara Ramallah’taki Filistin tarafının çok açık bir cevap vermesi gerekir. Onun için de elindeki bütün siyasi tutukluları serbest bırakması, düşmanla sürdürdüğü bütün görüşmeleri askıya alması, işgalciyle sürdürdüğü işbirliğine son vermesi gerekir. Bunların yanında Filistin halkının ilkeleri çerçevesinde bir iç barış anlaşması için de gereken adımları atması gerekir.”

İşgal yönetiminin Filistin şehirleriyle, köy, kasaba ve caddelerinin isimlerini değiştirdiğini, mezarlıkları yerle bir ettiğini, camileri meyhane ve gece kulüplerine dönüştürdüğünü belirten Başbakan Heniyye, “İşgal devleti Filistin halkının iradesini teslim almak, hakkını ve tarihini de çalmak istiyor. Bu konuda Siyonistlerin büyük bir planı var. Plan bütün Filistin’i kapsıyor. Bu kirli planın bir parçasını Filistinlileri görüşmelere davet ettikleri sırada yapıyorlar. Bu, görüşmeci Filistin tarafını hafife almaktan başka bir anlama gelmiyor” dedi.

İşgalin batıl olduğunu ve onun üzerine kurulan planlar ile alınan kararların da batıl olduğunu söyleyen Başbakan Heniyye, “Bizler işgal yönetiminin aldığı kararları tanımıyoruz. Bu topraklar bizimdir. Haremi İbrahim ve Bilal Camisi bizimdir. Bu kararı ne Filistin Meclisi, ne Filistin hükümeti ne de Filistin halkı kabul eder” şeklinde konuştu.

İşgal devletinin yaptığı bu zulmü sözle kınamanın yetmeyeceğini belirten Heniyye, Arap ülkelerinin bu karara ciddi manada tepki göstermeleri, Filistin’deki direniş seçeneğini desteklemeleri, Filistin halkı üzerindeki kuşatmayı kaldırmaları ve düşmanla görüşme masasına dönmek için işgal rejimine prim vermemeleri gerektiğini söyledi.

Etiketler :