Her Şeyin Başı Omega-3

Her Şeyin Başı Omega-3

Sağlık söz konusu olduğunda hemen her yerde Omega-3 karşımıza çıkıyor. Uzmanlar bütün önerilerinde Omega-3 tavsiyesinde bulunmaktalar. Peki, bizler Omega-3 hakkında ne biliyoruz?

Sağlık söz konusu olduğunda hemen her yerde Omega-3 karşımıza çıkıyor. Uzmanlar bütün önerilerinde Omega-3 tavsiyesinde bulunmaktalar. Peki, bizler Omega-3 hakkında ne biliyoruz? Hemen hepimizin ayrıntılı bilgilere sahip değiliz. Ne işe yarar, eksikliği ne gibi sorunlar yaratır bilmiyoruz. En çok merak ettiğimiz konulardan biri de nelerde Omega-3 bulunduğu oluyor.

Omega-3 yağ asitleri sürekli araştırılıyor. Yapılan araştırmalar sağlığımız açısından ne kadar önemli olduğunu göstermektedir. Vücudumuzdaki bütün hücrelerin temel unsuru Omega-3 yağ asitleridir. Hücrelerin sağlıklı olarak çalışabilmesi ve kendisini yenileyebilmesi için bu yağ asitlerine ihtiyacı oluyor. Yani kısacası yaşamsal fonksiyonlarımızın sorunsuz olarak devam edebilmesi için Omega-3 takviyesine ihtiyacımız vardır.

Vücudumuzda hemen her noktada Omega-3 faydalarını görebiliriz. Eklemlerimizin kayganlaşması, görme problemlerimizin ortadan kalkması, beyin fonksiyonlarımızın çalışması ve kalp rahatsızlıklarının önlenmesi açısından olukça faydalıdır. Hatta doğurganlığı arttırdığını, stres üzerinde de etkisi olduğu bilinmektedir. Yapılan araştırmalar ilerleyen zamanlarda başka faydalarının da ortaya çıkacağını gösteriyor.

Yaşlılığın ilk belirtilerinden biri eklem ağrıları olmaktadır. Omega-3 sayesinde bu eklem ağrıları en aza indirilebiliyor. Eklemlerin kolay hareket edebilmesi için kayganlığa ihtiyacı vardır. Bu kayganlığı da Omega-3 yağ asitleri sayesinde verebiliyoruz. Bu sayede eklem ağrıları ortadan kalkıyor ve daha rahat hareket etmeye olanak sağlıyor. Bununla birlikte eklem iltihaplarına da çözüm olduğunu biliyoruz. Yaşlılık belirtilerini ortadan kaldırmak ve yaşam kalitenizi yükseltmek için Omega-3 takviyesini ihmal etmemelisiniz.

Omega-3 beyin üzerinde de olumlu etkiler yapıyor. Beynin %60 gibi bir bölümü yağdan oluşmaktadır. Bu yağ oranı içerisinde Omega-3 yağ asitleri oldukça fazla bir yer kaplıyor. Bu yağ asitleri sayesinde beyin fonksiyonları düzenleniyor ve bellek bozuklukları ortadan kalkıyor. Gelişim döneminde Omega-3 desteği alınması da oldukça önemlidir. Bu dönemde öğrenme yeteneğinin artmasında ve hafızanın güçlenmesinde etkili oluyor. Son zamanlarda çocuklarda sıklıkla görülen dikkat dağınıklığı problemlerini de ortadan kaldırıyor.

Kalp rahatsızlıklarını önlemesi açısından da Omega-3 önemlidir. Kalp-damar sorunlarını ortadan kaldırıyor ve tansiyonun düşürülmesinde bile etkili olabiliyor. Ritim bozukluğu olan kişiler için de Omega-3 desteği önerilmektedir. Kalp atışlarını düzenleyerek bu soruna da çözüm yine Omega-3 yağ asitlerinden geliyor.

Omega-3 depresyon ve stresin ortadan kalkmasında bile etkilidir. İlk olarak beyin üzerinde faydası olması bu düşüncesel problemlere de çözüm olabiliyor. Hatta bu durum doğurganlığı arttırmasına da neden olmaktadır. Hem erkekler de hem de kadınlarda doğurganlığı arttıran en önemli unsurlardan biri oluyor.

Vücudumuzda Omega-3 yağ asitleri bulunuyor, ancak yaşam kalitemizi arttırabilmek için dışarıdan Omega-3 desteği almamız gerekir. Bunu çeşitli besinler yoluyla yapabiliyoruz. Özellikle somon balığı Omega-3 denilince ilk aklımıza gelen oluyor. Somon balığı, alabalık, ton balığı bakıl sevenler için harika bir Omega-3 desteği olacaktır. Bunların yanı sıra semizotu, ceviz ve keten tohumu da Omega-3 açısından iyi bir destektir. Semizotunu salata olarak da tüketebilirsiniz. Bu hem lezzetli olacak hem de Omega-3 takviyesi açısından olumlu olacaktır.

Sağlıklı bir yaşam sürdürmek için Omega-3 desteğini ihmal etmeyin. Çocuklarınızın gelişim çağında da Omega-3 kapsülleri yerine bu şekilde besinler yoluyla takviye yapmanız daha uygun olacaktır. Hamile veya bebeğini emzirmekte olan bayanların da Omega-3 takviyesi alması bebeklerinin beyin gelişimi açısından etkili olur. Faydaları saymakla bitmiyor ve yapılan araştırmalar ilerleyen yıllarda bizleri yine şaşırtacağa benziyor. Gördüğünüz gibi artık her şeyin başı Omega-3.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.