HER YÖNÜYLE ‘KENTSEL DÖNÜŞÜM’

HER YÖNÜYLE ‘KENTSEL DÖNÜŞÜM’

Deprem riski ve ayrıca buna bağlı olarak niteliksiz konut stoğuna sahip olan Türkiye’yi yakından ilgilendiren ve gelecek 20 yıl içerisinde ekonominin lokomotifi olması planlanan kentsel dönüşümün kamuoyunda anlaşılmasını sağlamak amacıyla İstanbul Harbiye

Zirveye, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mücahit Demirtaş, Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, sektör temsilcileri, akademisyenler ve çok sayıda izleyici katıldı.

‘DÖNÜŞÜM BİR FIRSAT’

Harbiye Askeri Müze’de Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay’ın açılış konuşmasıyla başlayan zirvede, Sanatçı Sunay Akın’da ‘Geçmişten geleceğe Kentsel Dönüşüm’ konulu bir görsel sunum gerçekleştirdi. ‘Dönüşümü fırsat olarak görüp, gelecek nesillere yaşanabilir bir dünya bırakmalıyız.’ diyerek sözlerine başlayan Yeniay, ’21 Yıldır yerel yönetimlerin içindeyim. Kentsel dönüşüm ülkemiz için ulusal güvenlik kapsamı çerçevesinde ele alınması gereken son derece önemli bir konudur. 6306 sayılı kanun bir fırsattır. Bunu fırsat olarak görerek, daha yaşanabilir, çağdaş, kaliteli ve güvenli kentlere sahip olabiliriz. ’ dedi. Küçükçekmece’deki dönüşüm projeleri ile ilgili katılımcılara bilgi veren Yeniay, ilçedeki dönüşümü 15 yıllık sürede tamamlamayı hedeflediklerini belirterek bu süreçte, 51.096 konutun dönüşümünü sağlayacaklarını söyledi.

ÜLKEMİZ DEPREM KUŞAĞINDA

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mücahit Demirtaş’da yaptığı konuşmada, Türkiye’nin depremselliğine dikkat çekerek, “Ülkemiz nüfusunun %98’i deprem riskiyle karşı karşıya. Son yüzyılda onlarca depremde binlerce vatandaşımızı kaybettik, olası depremin ekonomik olarak maliyeti 100-150 milyar dolar civarında olabilir. Yapacağımız çalışmalarla, can ve mal kaybını minimuma indirmeyi hedefliyoruz. Kentsel dönüşümle, kentsel çöküntü alanlarını yenileme, çevre dostu, enerji verimliliği yüksek daha nitelikli konulara sahip olabiliriz.” dedi.

ULI, İNDER, TİMFED, BİTÜDER gibi sektörel derneklerin de destek verdiği zirve 3 oturum olarak yapıldı.

kenttt.jpg

kentt2.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.