Heron Rotası kimden çıktı?

Heron Rotası kimden çıktı?

Yazıcı olarak görev yaptığı Bingöl’deki birliğinden 5 flash bellekte onlarca belge çalan er L.Y. hakkında dava açıldı.

Türkiye Casusluk şebekesinin devletin en gizli belgelerini ele geçirip yabancı istihbarat servislerine satması skandalıyla sarsılırken, Bingöl’ün Genç ilçesinde yazıcı olarak askerliğini yapan piyade er L.Y.’nin, birliğinden çok sayıda gizli askeri belgeyi çaldığı ortaya çıktı. Terhis olduktan 6 gün sonra İstanbul’da bir parkta içinde gizli bilgilerin bulunduğu 5 adet flaş bellekle yakalanan piyade er L.Y. hakkında Diyarbakır Başsavcılığı’nca ‘’devletin güvenliğine ilişkin bilgileri temin etme’’ suçundan 8 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

GECE YARISI PARKTA YAKALANDI

İddianademe, sanık L.Y’nin, Bingöl’ün Genç ilçesindeki askeri birliğinden terhis edildikten 6 gün sonra İstanbul’un Gültepe Mahallesi’nde saat 02.00 sıralarında parkta beklerken durumundan şüphelenen polis ekibi tarafından üzerinin arandığı, üzerinde 5 adet flaş bellek ele geçirildiği belirtildi. Flaş belleklerde yapılan incelemede, insansız hava aracı Heronların rota ve uçuş sürelerine ilişkin çizelgenin yanı sıra çok sayıda gizli askeri belge ile operasyonda ölü olarak ele geçirilen teröristlere ait fotoğraflar çıktı.

Flash bellekte ayrıca ‘gizli’ dereceli muhtelif yönerge, yönetmelik ve emirler ile birlik mevzileri ve koğuş gibi yerlerde çekilmiş resimler çıktı. Bellekten çıkan belgeler arasında askeri üs bölgesine ait çeşitli bilgi, belge ve resimler, birlik nöbetçilerinin, sinyal kırıcının, keskin nişancıların yerleri, gözetleme ve ateş sahalarını gösteren fotoğraflar, telsiz kodları, silah sayım çizelgeleri, operasyon timlerinin durumunu gösteren çok sayıda belgenin de bulunduğu belirtildi.

DOSYA SİVİL MAHKEMEYE GÖNDERİLDİ

İstanbul’da yakalanan L.Y. ile ilgili soruşturma dosyası önce ‘’yetkisizlik kararı’’ ile askeri birliğinin bağlı olduğu Elazığ 8. Kolordu Komutanlığı Askeri Savcılığına, oradan da ‘’görevsizlik kararı’’ ile Özel Yetkili Diyarbakır Başsavcılığına gönderildi. İddianamede, sanık L.Y’nin ‘’devletin güvenliğine ilişkin bilgileri temin etme’’ suçu kapsamında 8 yıla kadar hapsi istendi. L.Y’nin yargılanmasına Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesinde başlanacak.

STAR

Etiketler :