Heronları kim kullanacak?

Heronları kim kullanacak?

Milli Savunma Bakanı Gönül: Heronları kullanabilecek teknik eleman gücüne sahibiz.

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Heronların kullanımı konusunda eğitim veren İsrailli operatörlerin ülkelerine çağrılmasını şöyle değerlendirdi: "Heronlar geleli 6 ay oldu. Eğitimler tamamlandı. Elemanlarımız uçakları kullanabilecektir." dedi.

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül ile AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz Erzurum'a geldi. Anadolu Jet'e ait 7072 sefer sayılı uçağa ile Erzurum Havalimanı'na gelen Bakan Gönül ve Kapusuz'u Vali Sebahattin Öztürk, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır, AK Parti İl Başkanı Murat Kılıç partililer ve kamu kurum amirleri karşıladı. Eşi ile birlikte Erzurum'a gelen Bakan Gönül'ün akşam bir aile dostunun düğününe katılacağı öğrenildi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kapusuz'un ise Oltu'da partisinin bir toplantısına katılacağı bildirildi. Havalimanda konuşan Bakan Vecdi Gönül, Heronlar ile ilgili Türk subaylara eğitim veren İsrailli operatörlerin ülkelerine çağrılmasını nasıl değerlendiriyorsunuz sorusuna karşılık, Türk teknik elemanlarının Heronları kullanabilecek bilgi donanıma sahip olduğunu belirten Bakan Gönül, herhangi bir aksaklık olmayacağını söyledi.

Bakan Gönül, "Heronlar geleli ve bizim elemanlarımız üzerinde çalışalı 6 ay oldu. Elemanlarımızın bir süre İsrail'de çalıştıktan sonra Türkiye'de çalışmaya devam ettiler. Herhangi bir aksaklık olacağını zannetmiyorum. Eğitim tamamlandı ve bizim elemanlarımız uçakları kullanabilecek" dedi. Bakan Gönül, gayri resmi ziyaret olmasına rağmen Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk ve Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler ile bazı konularda görüşmeler yapacağını da sözlerine ekledi. Öte yandan İsrail'in Türkiye'ye sattığı 10 insansız istihbarat uçağı Heronların kullanımı konusunda Türk subaylarını eğitmekte olan operatörlerini geri çağırdığı basına yansımıştı. İsrailli operatörlerin ülkelerine çağırılmalarıyla eğitimin yarım kaldığı ve Heronların uçurulamayacağı iddia edilmişti.

CİHAN

Etiketler :