'Hiç kimsenin ahının kalmayacağını biliyordum'

'Hiç kimsenin ahının kalmayacağını biliyordum'

Kara Harp Okulu'nda okurken FETÖ mensubu komutanlarının baskısı dolayısıyla istifa eden Mehmet Solak, bu kişilerin hak ettikleri cezaya çarptırılmasını istiyor.

Kara Harp Okulu'nda okurken Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensubu komutanlarının psikolojik baskısı ve haksızlığı dolayısıyla okuldan ayrılmak zorunda kaldığını belirten Hataylı 22 yaşındaki Mehmet Solak, darbe girişiminde bulunan ve birçok insanın hakkını yiyen bu kişilerin hak ettiği cezaya çarptırılmasını istedi.

Solak, AA muhabirine yaptığı açıklamada 2008 yılında girdiği Askeri Liseler Sınavı sonucunda İzmir Maltepe Askeri Lisesi'nde okumaya hak kazandığını anlatarak, 2013 yılında mezun olduğunu belirtti.

Askeri liseyi bitirdikten sonra 2013 yılında Ankara Kara Harp Okulu'na giderek intibak kampına katıldığını ve ardından okuldaki eğitimine başladığını ifade eden Solak, ilk yıllarda her şeyin çok güzel gittiğini ancak daha sonra durumun değişmeye başladığını fark ettiğini kaydetti.

Solak, okulda FETÖ'ye bağlı olduğunu düşündüğü arkadaşlarının kendisinin onlara uymadığı için durumu okul dışında görüştükleri ve "abi" dedikleri kişilere bildirdiklerini öğrendiğini belirtti.

Psikolojik baskı ve haksız uygulamalar
Yaşanan bu süreçten sonra okuldaki FETÖ mensubu komutanların psikolojik baskı ve haksız uygulamalarına maruz kaldığını anlatan Solak, şöyle devam etti:

''Okulda nöbetimi tuttuğum halde nöbette uyuduğumu, Cumhurbaşkanımızın verdiği konferansta iki sayfa not tuttuğum halde uyuduğumu iddia etmeleri ve sürekli bana 'Senin gibi adamlar subay oluyor. İleride 20 askere sahip çıkamıyor. Ben burada olduğum sürece seni subay yaptırmam' diyen sınıf amirimi hiçbir zaman unutmadım. Allah görüyor. Bana bunları yapanlar şu anda darbe girişiminden dolayı tutuklular. Hiç kimsenin ahının kalmayacağını biliyordum. Çok şükür ki kalmadı. Sınavlarda yüksek not almama rağmen düşürüldüğünü, kredilerimin düşürüldüğünü ve bazı derslerden bütünlemeye kaldığımı gördüm. Durum bu şekilde olunca okulu bitiremeyeceğimi fark ettim ve okuldan istifa ederek ayrılmak zorunda kaldım.''

Solak, okuldan ayrılması nedeniyle taksitle 45 bin lira tazminat ödemek zorunda bırakıldığını da aktardı.

Şu anda Erzincan Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümünde okuduğunu ifade eden Solak, ''15 Temmuz'a kadar bazı şeyler net değildi. Ama sonrası bu yapının sadece kendi adamlarının Türk Silahlı Kuvvetleri'nde ve polis kolluklarında ilerlemesini istediklerini daha açık bir şekilde anlıyoruz. Babam ve dedem benim her zaman subay rütbemi takmamı istiyordu. Eğer ki bizi tekrar çağırırlarsa seve seve orduya katılmak, babamın ve dedemin hayallerini gerçekleştirmek isterim.'' diye konuştu.

Solak, darbe girişiminde bulunan ve birçok insanın hakkını yiyen FETÖ mensuplarının hak ettiği cezaya çarptırılmasını istedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.