Hiçbirimiz Erdoğan Kadar Başarılı Olamadık

Hiçbirimiz Erdoğan Kadar Başarılı Olamadık

Başbakan Yardımcısı Arınç, "Bizim neslimizden çok arkadaşımız geldi, çok büyük hizmetler yaptı ama hiçbirimiz Recep Tayyip Erdoğan kadar başarılı olamadık" dedi.

 

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Bizim neslimizden çok arkadaşımız geldi, çok büyük hizmetler yaptı ama hiçbirimiz Recep Tayyip Erdoğan kadar başarılı olamadık. O bizim neslimizin en güzel örneğidir, Allah hayırlı, uzun ömürler versin, inşallah çok daha büyük hizmetlerini Allah nasip etsin" dedi.

AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı için geldiği AK Parti Genel Merkezi'nde, gazetecilerin, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanı adayı olmasına ilişkin sorularını yanıtlayan Arınç, Erdoğan'ın adaylığının, coşkulu bir programla ilan edildiğini, törende büyük bir sevincin, duygusal anların, coşkunun birlikte yaşandığını söyledi.

Arınç, "35 yıldır arkadaşlık yaptığım, hayatının her safhasında büyük başarılar kazanmış bir kardeşimizin cumhurbaşkanı adayı olarak tespit edilmesinden, onun adaylığına imza koymaktan ve inşallah cumhurbaşkanı seçilinceye kadar da bütün varlığımızla o yolda çalışmaktan dolayı Allah'a hamdediyorum" dedi.

"Cumhurbaşkanlığını yüzde 100 hak ediyor"

Erdoğan'ın adaylığı ve cumhurbaşkanlığını yüzde 100 hak ettiğine inandığını vurgulayan Arınç, Erdoğan'ın başarılarını göreceğine ve millete hayırlı hizmetler yapacağına inandığını belirtti.

Cumhurbaşkanlığı aday tanıtım toplantısında duygulandığını ifade eden Arınç, "Mücadele yıllarını birlikte izledik, bunların her karesinde duygularımız, hatıralarımız var. Aynı hayatı birlikte yaşadık, kolay bir mücadele değildi. Bizim neslimizden çok arkadaşımız geldi, çok büyük hizmetler yaptı ama hiçbirimiz Recep Tayyip Erdoğan kadar başarılı olamadık. O bizim neslimizin en güzel örneğidir, Allah hayırlı, uzun ömürler versin, inşallah çok daha büyük hizmetlerini Allah nasip etsin" diye konuştu.

"AK Parti normal olanı yaptı"

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık da gazetecilerin soruları üzerine, cumhurbaşkanlığına aday olması gereken kişilerin liderler olduğuna vurgu yaparak, AK Parti'nin normal olanı yaptığını ve liderini cumhurbaşkanı adayı olarak gösterdiğini söyledi.

Süreçte sorgulanması gerekenin CHP ve MHP’nin tavrı olduğunu ifade eden Işık, "Onlar hala anayasanın değiştiğinin farkında değiller, cumhurbaşkanını halkın doğrudan seçtiğinin farkında değiller. Çatı adayı gibi siyaset dışı, apolitik isimlerle bu süreci geçirmeye çalışıyorlar, bu süreci geçiremeyeceklerini görecekler" dedi.

Fikri Işık, temennisinin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın birinci turda yüksek bir oy oranıyla cumhurbaşkanlığı seçimini kazanması olduğunu ifade ederek, "Temennim sadece Cumhuriyet tarihinde değil, 4–5 bin yıllık Türk tarihinde ilk defa halkın doğrudan seçtiği cumhurbaşkanının göreve gelmesidir. Hayırlı, uğurlu olsun" değerlendirmesinde bulundu.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ

Öte yandan, bazı bakanlar ve AK Parti yöneticileri de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı adaylığını değerlendirdi.

AK Parti'nin Cumhurbaşkanı Adayı Tanıtım Toplantısı'nın ardından, çıkışta gazetecilere konuşan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, tarihi bir gün yaşandığını söyledi.

Bozdağ, "Türk milletinin, yaptıklarıyla ve bundan sonra yapacaklarını da hesaba katarak Sayın Başbakanımızı halkın ilk seçeceği cumhurbaşkanlığı makamına layık göreceğine yürekten inanıyorum" şeklinde konuştu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik de Başbakan Erdoğan'ın adaylığının beklendiğini belirterek, hayırlı olması dileğinde bulundu.

Çelik, "Çocukluğundan, gençliğinden beri siyasetin içinde olan birisinin, her seçimde başarı üstüne başarı katarak siyasette yol alan bir genel başkanın cumhurbaşkanlığı koltuğuna halk tarfından oturtulması çok anlamlı olacak. O inanç içerisindeyim" ifadelerini kullandı.

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu 

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu da Başbakan Erdoğan'ın adaylığının hayırlı olmasını diledi. 

AK Parti'nin geleceğinin sorulması üzerine ise Müezzinoğlu, "Önemli olan milletin geleceği. Milletin geleceğini güçlü şekilde bu günlere son 12 yıldır taşıyan AK Parti, bugünden sonra çok daha güçlü şekilde taşıyacaktır. AK Parti'nin geleceği 10 Ağustos'tan sonra çok daha güçlü olacaktır" dedi.

"AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kurtulmuş" 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ise "Bu yeni safhada Sayın Başbakanımız ülkenin lideri olarak sadece AK Parti'ye oy verenlerin değil vermeyenlerin de lideri olarak, yeni Türkiye'nin lideri olarak AK Parti'nin öncülüğündeki bu siyasi davayı daha ileriye götürecektir. Ben birinci turda, ikinci tura kalmadan milletimizin büyük bir coşkuyla ve büyük bir oyla Sayın Başbakanımızı cumhurbaşkanlığı makamına çıkaracağına inanıyorum" değerlendirmesinde bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.