Hilmi Özkök tutuklu komutanlarla karşılaştı

Hilmi Özkök tutuklu komutanlarla karşılaştı

Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral Hilmi Özkök, Ergenekon davasında dün ilk kez tanık olarak dinlendi.Özkök’ün vereceği ifade kadar uzun yıllar birlikte çalıştığı tutuklu komutanlarla mahkeme salonunda karşılaştığında neler hissedeceği de merak edi

 

Hilmi Özkök, tutuklu komutanlar da duruşma salonundayken ifade verirken ne hissettiğini Milliyet Gazetesi'nden Fikret Bila'ya anlattı.

'ÇOK ACI ÇEKTİM'

''Çok üzüntü duydum. Çok acı çektim'' diyen Özkök, hislerini şu ifadelerle dile getirdi:
''Çok zor saatlerdi. İnsan duygulanıyor. Zaten ben, bu yüzden daha önce ziyaretlerine gidememiştim. İlker Başbuğ'u salonda görünce çok üzüntü duydum tabii. İlker Paşa sağolsun mahkemeye gelmiş. Sanıyorum ben geleceğim diye, çünkü daha önce mahkemeye gelmiyordu.

ZİYARETLERİNE GİDEMEDİM ÇÜNKÜ...

Kolay değil, çok üzüntü verici. Gitmek istemeyişimin nedeni de budur. İçlerinde benim komutanlarım var. Şimdi cezaevine gidip komutanlarımı ziyaretçi odasına çağırtmak çok uygun olmazdı. Bu sebepten de gidemedim ziyaretlerine.

Komutan arkadaşlarım zaten bir şey sormadılar. Avukatlar da çok naziktiler. Biri hariç hepsi çok özenli konuştular. Sanıyorum Hurşit Tolon Paşa’nın avukatı soru sordu. Ama hiçbir gerginlik olmadı. Ben daha fazlasına hazırlıklı gelmiştim.

EN KISA SÜREDE ÖZGÜRLÜKLERİNE KAVUŞSUNLAR

Yargılama devam ediyor. Orada insanlar uzun süredir tutuklular. Çok acı çekiyorlar. Hepsiyle çok uzun süreler çalıştım. En kısa sürede özgürlüklerine kavuşmalarını diliyorum.

YEMİNİME UYARAK CEVAP VERDİM

Savcılar doğal olarak daha detaylı bilgi vermemizi istediler. Sorular sordular. Ben de yeminime uyarak cevap verdim. Daha önceki ifadelerimden çok farklı bir yön yoktu. Çok yeni bir şey söylemedim aslında. Önce verdiğim ifadede de esas itibarıyla bunları söylemiştim. Bazı konulara daha fazla açıklık getirdim, özellikle basında yanlış biçimde yer alan konulara.

ADALETE VE ARKADAŞLARIMA YARDIM ETMEYE ÇALIŞIYORUM

İfademe devam edilecek. Ben vatan hizmeti olarak görüyorum. Adalete ve dolayısıyla da arkadaşlarıma yardım etmeye çalışıyorum. Kolay değil, cezaevinde üzüntü ve acı çekiyorlar.''

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.