Hindistan Arakanlı Müslümanlara arkasını döndü

Hindistan Arakanlı Müslümanlara arkasını döndü

Hindistan hükümeti, Arakanlı Müslümanların deniz yoluyla ülkeye girebileceği yönündeki istihbarat üzerine deniz sınırını kapattı.

Hindistan hükümeti hafta başında da Yüksek Mahkemeye Arakanlı Müslümanların ulusal güvenliğe büyük tehdit oluşturduğuna inanıldığı yönünde beyanda bulundu.

MÜSLÜMANLAR BUDİSTLERE SALDIRIR ENDİŞESİ

İktidardaki sağ görüşlü Bharatiya Janata Partisinin beyanında Myanmar'dan kaçan Arakanlı Müslümanların, Hindistan'da yaşayan Budistlere yönelik şiddet eylemlerine yol açmasından endişe edildiği dile getirildi.

Hindistan hükümeti, Rohingyaların güvenlik tehditi oluşturduğu iddiasını kanıtlamak amacıyla tüm istihbarat girdilerini mühürlü bir mektupla 3 Ekim'de Yüksek Mahkemeye sunacağını açıkladı.

Hindistan Arakanlı Müslümanlara arkasını döndü

HİNDİSTAN'DAKİ ARAKANLI MÜSLÜMANLAR

Myanmar'dan kaçan Rohingyaların, Hindistan'ın daha çok Andhra Pradeş, Manipur, Rajasthan, Uttar Pradeş, Delhi, Maharaştra, Rajasthan ve Haryana eyaletlerinde yaşadığı belirtiliyor. Yeni Delhi'de Şaheen Bagh and Mandapur Khadar semtlerinde bin kadar Arakanlı Müslüman kamplarda yaşıyor.

Myanmar'dan 2012 yılında kaçan Feyzullah, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Myanmar'da çok acı çektiğimizden sadece burada yaşamak istiyoruz. Burada huzurdan başka bir şeyimiz yok." dedi.

Hindistan Arakanlı Müslümanlara arkasını döndü

400 BİNDEN FAZLA MÜSLÜMAN BANGLADEŞ'E GEÇTİ

Myanmar ordusunun, silahlı militanlarla mücadeleyi öne sürerek Arakan'da sivillere yönelik düzenlediği saldırılarında, 25 Ağustos'tan bu yana binlerce Müslüman hayatını kaybetti. Myanmar yönetiminin bölgeye giriş çıkışlara izin vermemesi nedeniyle ölen sivil sayısı tam tespit edilemiyor.

Hindistan Arakanlı Müslümanlara arkasını döndü

Bangladeş'e 25 Ağustos'tan bu yana 421 binden fazla Arakanlı Müslüman ulaştı. UNICEF, Myanmar'dan kaçıp Bangladeş'e sığınanlar arasında 250 binden fazla çocuk olduğunu duyurmuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.