Hindistan'da 5'li zirve

Hindistan'da 5'li zirve

Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin ve Güney Afrika liderleri ekonomik işbirliği çerçevesinde Hindistan'da bir araya geldi.

BRICS Zirvesi'nin 8'incisi Hindistan'ın güneybatısındaki Goa kentinde düzenlendi. Brezilya,Rusya, Hindistan, Çin ve Güney Afrika'nın devlet başkanlarını bir araya getire zirvede, BRICS beşlisinin sürekli eleştirdiği Dünya Bankası’na rakip olarak kurmayı düşündükleri BRICS Kalkınma Bankası gündeme geldi.

Hindistan'da 5'li zirve

KENDİ KREDİ DERECELENDİRME KURULUŞLARI..

8. BRICS Zirvesi'nde, üye ülkelerin aralarında bir kredi derecelendirme kuruluşu oluşturulması konusunda anlaştığı belirtildi.

ELE ALINAN KONULAR

Zirvede, yakın gelecek için iş birliği planlarının yanı sıra politika, ekonomi ve güvenlikle ilgili çok sayıda konu ele alınıldı.

ABD'DEKİ SEÇİMLER

Öte yandan, zirvede Rus lider Putin'e ABD seçimleri soruldu. Putin, başkanlık seçimlerine ilişkin bir soru üzerine "Herkes sakin olsun. ABD'deki seçimlerin gidişatını etkilemek gibi bir planımız yok." ifadesini kullandı.

"Seçimden sonra ilişkilerimizin nasıl olacağını bilmiyoruz." diyen Putin, "Donald Trump bizimle iş birliği yapar mı yahut Hillary Clinton, Rusya'ya yönelik sert söylemlerini ve tutumunu yumuşatır mı bilmiyoruz ancak doğal olarak bizimle çalışmayı arzu eden herkese kapımız açık." değerlendirmesinde bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.