Hipnozcu yarbay kurtulamadı

Hipnozcu yarbay kurtulamadı

Hipnozcu Emekli Yarbay Gürol Doğan'ın tahliye talebi kabul edilmedi.

Kayseri'de Hava İkmal Bakım Merkezi'de görev yapan 3 astsubayın gözaltına alınması sürecinde, astsubaylara hipnoz yapıp işkence uyguladığı iddiasıyla tutuklanan Emekli Yarbay Gürol Doğan'ın tahliye talebi reddedildi.

Kayseri 2. Ağır Mahkemesi'nde bugün görülen davada Doğan'ın tutukluluk halinin devamına karar verildi. Duruşmada davacı astsubaylar Ali Balta, Orhan Güleç ve İsmail Dağ katılmazken avukatları hazır bulundu.

Emekli Yarbay Doğan'ın avukatlarının görevsizlik takibi verilerek davanın askeri mahkemede görülmesini talep etmeleri de mahkemeye heyeti tarafından reddedildi.

Mahkeme heyeti, Gürol Doğan'ın 3 Mart 2009 ve 17 Mart 2009 tarihleri arasında kullandığı ve Nuran Doğan ismine kayıtlı telefonun baz istasyonlarını da gösteren görüşme dökümünü tekrar isteme kararı aldı. Ayrıca astsubayların gözaltında bulunduğu sürede avukatlıklarını yaptığı öne sürülen Nail Karaaslan ve Şamil Yakut'un da haklarında görevi kötüye kullanmak suçundan açılan davanın dosyasının incelenmesi yönünde karar aldı.

Sanık Gürol Doğan'ın avukatı Sümer Erol, duruşmada yaptığı savunmasında müvekkilinin kendisine vatan millet meselesi olduğunu söylendiği için geldiğini ve kendisini tek suçunun vatanını milletini çok sevmesi olduğunu ifade ederek tahliyesini talep etti.

Doğan'ın avukatlarından Ahmet Çelebi ise davanın CMK'nın 145. maddesi gereğince sivil mahkemede değil askeri mahkemede görülmesi gerektiğini iddia etti. Davaya görevsizlik takibi verilmesini isteyen avukatın talebi mahkeme heyeti tarafından reddedildi.

Bir önceki duruşmada mağdurlardan Ali Balta tarafından sorguya girdikleri belirtilen ve resimlerle teşhis edilen Kayseri İl Jandarma İstihbarat Şubesi'nde görevli 4 personel tanık olarak dinlendi. Astsubay Ali Balta tarafından teşhis edilen şahısların 4'üde astsubaylarla ifade almak için görüşmediklerini söyledi.

Astsubayların avukatlarından Mustafa Dokumacı, "Her ne kadar istihbarat biriminde görevli personel ifade almaya girmediklerini ve Gürol Doğan'la görüşmediklerini söyleseler de, dönemin askeri savcısı Ahmet Zeki Üçok alınan ifadesinde görevlendirilen 20 şahısla birlikte bu soruşturmayı yürüttüğünü söyledi. Ayrıca Gürol Doğan da kendi ifadesinde ifade almaya kendisiyle birlikte iki sivil şahsın girdiğini söylemişti. Bu sivil şahısların Ahmet Zeki Üçok'un bahsettiği 20 kişinin içinde olduğu bir gerçek. Bu nedenle bu kişilerin tespit edilmesini istiyoruz." dedi.

Duruşmada hakkındaki iddiaların hiçbirisini kabul etmediğini belirten tutuklu Sanık Gürol Doğan, yaptığı ilk savunmayla birlikte duygularını dile getirdiği 75 kıtalık şiiri mahkemeye sundu.

Öte yandan Emekli Yarbay Gürol Doğan'ı korumakla görevli bir askerin duruşma esnasında bayılarak yere düşmesi nedeniyle duruşmaya kısa bir süre ara verildi.

 

Etiketler :