İşte EURO 2012 bileti alan son 4 takım

İşte EURO 2012 bileti alan son 4 takım

2012 Avrupa Futbol Şampiyonası finallerine katılacak son 4 takım belli oldu.

Hırvatistan, İrlanda, Çek Cumhuriyeti ve Portekiz, dün akşam oynanan play-off eleme turu rövanş karşılaşmaları sonucunda finallere katılma hakkını kazandı.

 

Hırvatistan, ilk maçta elde ettiği 3-0'lık galibiyetin avantajıyla evinde oynadığı karşılaşmada Türkiye ile 0-0 berabere kaldı ve final vizesini alan taraf oldu.

Bir diğer maçta Karadağ ile Çek Cumhuriyeti karşı karşıya geldi. Müsabakaya, ilk maçta elde ettiği 2-0'lık galibiyetin avantajıyla çıkan Çek Cumhuriyeti, bu maçtan da 1-0 galip ayrıldı ve şampiyonadaki yerini ayırttı.

Estonya ile deplasmanda oynadığı karşılaşmayı 4-0 kazanarak işini garantiye alan İrlanda ise bu kez evinde yaptığı maçta rakibiyle 1-1 berabere kaldı ve şampiyonaya katılacak son 4 takım arasında yer aldı.

Final vizesini alan son takım Portekiz oldu. Gecenin son maçında evinde Bosna Hersek ile karşılaşan Portekiz, rakibini 6-2 yendi şampiyonaya katılmaya hak kazandı. Portekiz, deplasmanda oynadığı ilk maçta rakibiyle 0-0 berabere kalmıştı.

Polonya ile Ukrayna'nın ev sahipliğinde, 8 Haziran 2012'de başlayacak şampiyonaya, eleme gruplarını ilk sırada tamamlayan Almanya, Rusya, İtalya, Fransa, Hollanda, Yunanistan, İngiltere, Danimarka ve İspanya ile en iyi ikinci konumuna sahip İsveç doğrudan katılma hakkını almıştı. Ukrayna ile Polonya, turnuvaya ev sahibi sıfatıyla katılacak.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.