Hizbullah'tan PKK'ya: 'Misli ile karşılık verilecek'

Hizbullah'tan PKK'ya: 'Misli ile karşılık verilecek'

Kobani protestolarında Hüda Par ve HDP yanlılarının çatışmasının ardından Hizbullah, PKK'yı suçladı; "Bu savaş ilanıdır. Misli ile karşılık verilecek"

Kobani'ye yönelik IŞİD saldırılarıyla ilgili, başta Güneydoğu'daki şehirler olmak üzere Türkiye'nin bazı kentlerinde salı günü başlayan olaylar sırasında Diyarbakır ve Batman'da HDP ve Hüda Par yanlıları karşı karşıya geldi. Olaylarla ilgili PKK'yı suçlayan Hizbullah, "Müslüman kardeşlerimize bu güne kadar yapılan saldırılara karşılık verildiği gibi bundan sonra da yapılacak saldırılara en azından misli ile karşılık verileceği bilinmelidir" dedi.


Hizbullah'a yakın internet sitesinden yapılan açıklamada, Hüda Par ve İslami STK'ların sadece İslami kimliklerinden dolayı hedef alındığı belirtildi, "Hedef alınan bu Müslümanlar, IŞİD ile organik bir bağlarının olmadığını defalarca kamuoyuna deklare etmelerine rağmen PKK ve türevlerinin ısrarla onları IŞİD olarak lanse etmeleri tamamıyla bir iftira ve savaş taktiğidir" ifadesi kullanıldı.


Açıklama şöyle devam etti:
"Bu durum çok açık ve net bir şekilde ortada iken ve karşılıklı çatışma değil, tek taraflı bir saldırı söz konusu iken, bir kısım medya ve bazı kesimler bunu ısrarla PKK–Hizbullah çatışması şeklinde göstermeye ve bu şekilde bilinçli olarak toplum zihninde yanlış bir algı oluşturmaya çalıştılar.
Bölgeyi, halkımızı ve saldırganları çok iyi tanıdığımız ve söz konusu saldırıların ne anlama geldiğini çok iyi bildiğimiz için bunun bir savaş ilanı olduğunu ve buna seyirci kalamayacağımızı kamuoyuna duyurduk.


Bu insanlık dışı saldırılar karşısında İslami duyarlılık sahibi Müslüman kardeşlerimizin gösterdikleri müspet tepki ve duyarlılıktan dolayı Allah razı olsun. Müslüman kardeşlerimiz şunu kesinlikle bilsinler ki; hiçbir zaman saldırgan taraf olmadık ve saldırıyı teşvik etmedik. Ancak; Müslüman kardeşlerimize bu güne kadar yapılan saldırılara karşılık verildiği gibi bundan sonra da yapılacak saldırılara en azından misli ile karşılık verileceği bilinmelidir."


Hizbullah, geçmişteki girişimlerden edindikleri tecrübeyle; arabuluculuk girişimlerinden de bir sonuç çıkmayacağını söyleyebileceklerini belirtti.

Salı günü başlayan olaylarda çeşitli illerde 34 kişi öldü. Diyarbakır'da ölenlerin sayısı ise 14.  Kaynak: Al Jazeera

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.