Hizbullah'tan flaş 'IŞİD' ve 'İsrail' açıklaması

Hizbullah'tan flaş 'IŞİD' ve 'İsrail' açıklaması

Hizbullah hareketinden, çok kritik açıklama geldi: IŞİD'in İsrail'den fazla Müslüman öldürdü!

Lübnan'daki Şii Hizbullah hareketinin önde gelen isimlerinden Muhammed Fineyş'ten çok çarpıcı bir açıklama geldi. Fineyş, “IŞİD gibi gruplar İsrail'den fazla Müslüman öldürdü” dedi.

"BATI VE ARAP ÜLKELERİ SORUMLU"

BBC'ye konuşan Muhammed Fineyş, IŞİD örgütüne karşı mücadele ettiklerini ancak Batılı ülkelerle işbirliği yapmalarının söz konusu olmadığını söyleyerek,  IŞİD'in ortaya çıkmasından Batılı ve Arap ülkeleri sorumlu tuttu.

Fineyş, Hizbullah olarak IŞİD benzeri grupların yaratacağı tehlikeleri en baştan kestirdiklerini vurguluyarak, "IŞİD gibi gruplar İsrail'den fazla Müslüman öldürdü. Sünni Müslümanları da öldürüyorlar. Musul ve Humus'ta bunu gördük" dedi.

hizbullah.jpg

"DIŞ GÜÇLER"

Aynı zamanda Lübnan Devlet Bakanı da olan Fineyş, Suriye'de sivillerin çektiği acıların sorumlusunun da “dış güçler” olduğuna dikkat çekti.

Fineyş, Batılı ve Arap ülkelerin "müdahelesinin" Suriye'de savaşı uzattığını, dış güçlerin muhaliflere destek vermemesi halinde çatışmaların aylar içinde bitebileceğini söyledi.

Hizbullah yetkilisi ayrıca, Türkiye, Ürdün ve hatta ülkesi Lübnan'ın, Suriye'ye giden savaşçılara sınırlarını açtıklarını belirtti.

HİZBULLAH HAREKETİ ESAD'IN EN ÖNEMLİ MÜTTEFİKLERİNDEN

Hizbullah hareketi, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın bölgedeki en önemli müttefiklerinden. Hizbullah güçleri Nisan ayında Suriye'nin Kuseyr kentinde ordu birlikleri ile birlikte muhaliflere karşı savaşmıştı.

Suriye'de Mart 2011'de Dera'da başlayan rejim karşıtı isyan zamanla iç savaşa dönüşmüştü. Ülkede halen dünyanın en büyük insani krizi yaşanıyor.

BM verilerine göre iç savaş sonucu üç milyondan fazla Suriyeli ülkeyi terk etti. Bu kişilerin çoğu halen Lübnan ve Türkiye'de yaşıyor. Ürdün, Irak ve Mısır da on binlerce sığınmacıyı ağırlıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.