Hollanda 1-1 Türkiye maçı özet ve golleri

Hollanda 1-1 Türkiye maçı özet ve golleri

Hollanda Türkiye maçında 90+2'de milliler yıkıldı. Hollanda Türkiye maçı geniş özet ve golleri sitemizde.

Hakemler: Felix Brych, Mark Borsch, Stefan Lupp, Mike Pickel, Bastian Dankert, Marco Fritz (Almanya).
Hollanda: 1- Jasper Cillessen, 2- Gregory van der Wiel, 3- Stefan de Vrij, 4- Bruno Martins Indi (Dk. 77, 15- Jetro Willems), 5- Daley Blind, 6- Nigel de Jong (Dk. 63 19- Bas Dost), 7- Ibrahim Afellay, 8- Georginio Wijnaldum (Dk. 46, 17- Luciano Narsingh), 9- Klaas-Jan Huntelaar,10- Wesley Sneijder (K), 11- Memphis Depay.


Türkiye: 23- Volkan Babacan, 3- Hakan Balta, 4- Serdar Aziz (Dk. 69, 22- Ersan Gülüm), 7- Gökhan Gönül (K), 8- Selçuk İnan, 11- Gökhan Töre, 13- Volkan Şen (Dk. 61, 10- Hakan Çalhanoğlu), 15- Mehmet Topal, 16- Ozan Tufan, 17- Burak Yılmaz (Dk. 79, 20- Kazım Kazım), 18- Caner Erkin.


Gol: Dk. 37 Burak Yılmaz (Türkiye), 90+2 Wesley Sneijder (Hollanda)
Sarı Kart: Dk. 42 Gökhan Töre (Türkiye), Dk. 68 Gregory van der Wiel (Hollanda)
EURO 2016 Elemelerinde A Grubu'nda Türkiye deplasmanda Hollanda ile 1-1 berabere kaldı .


Amsterdam Arena'da oynanan karşılaşmada A Milli Takımın golünü 37.dakikada Burak Yılmaz'dan gelirken ev sahibi Hollanda'nın golünü ise 90+2. dakikada Wesley Sneijder attı. Türkiye bu beraberlik ile A Grubu'nda puanını 5'e çıkarttı ve dördüncü sırada kalırken, Hollanda ise 5'inci maçlar sonunda 7 puan ile üçüncü sırada ki yerini korudu.


Amsterdam Arena'da oynanan maçı iyi bir futbol sergileyen Türkiye, 37. dakikada Burak Yılmaz'ın attığı gol ile 1-0 öne geçti. Ancak 90+2. dakikada Sneijder'in golü skoru belirledi: 1-1.Bu sonuçla Türkiye 5 puana yükselirken Hollanda 7 puanda kaldı. Bir sonraki maçımızı 12 Haziran'da deplasmanda Kazakistan ile oynayacağız.


HAKAN YEDEK BAŞLADI


Fatih Terim, 3,5 yıla yakın bir süre sonra aday kadroya çağrılan Kazım Kazım'ı Hollanda karşısında yedekler arasında tuttu.Feyenoord'da sergilediği performansla dikkatleri üzerine çekerek milli takıma çağrılan Kazım, milli formayı en son 15 Kasım 2011'de Hırvatistan'la yapılan 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası play-off rövanşında giymişti.


Grupta İzlanda ile yapılan karşılaşmadan sonra, 3 resmi maçta milli takımda yer almayan Hakan Çalhanoğlu, Hollanda karşısında yedekler arasında bulundu. Milli takım kampında Beşiktaşfutbolcu Gökhan Töre ile yaşadığı olayın ardından, aralarındaki sorun çözüldükten sonra tekrar milli takıma katılan Hakan, Hollanda'ya karşı bu önemli mücadelede yedekler arasında tutuldu.Bu iki futbolcunun yanı sıra Fenerbahçeli futbolcu Emre Belözoğlu da maça yedek kulübesinde başladı.


EURO 2016 Elemeleri A Grubu Hollanda-Türkiye karşılaşması öncesi her iki takımın ilk 11'leri ve yedek oyuncuları sahada ısınırken,sadece bir kişi yoktu.Fenerbahçe-Beşiktaş maçında Bilic ile girdiği diyalog yüzünden son zamanlarda protestoların hedefi olan, belkide moral durumu yüzünden Fatih Terim tarafından yedek bırakılan Emre Belözoğlu maç öncesi ısınma çalışmalarına çıkmadı.


ISLIK VE YUHALAMA


Öte yandan stat hoparlörlerinden takım kadroları okunmaya başlandığı sırada Türk Milli Takımı kadrosu okunurken, Emre Belözoğlu'na geldiğinde Türk taraftarlardan ıslık ve yuhalama sesleri duyuldu.

 

 

Etiketler: hollanda türkiye maçı özet, goller, skor,

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.